Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Karup Stream Challenge

Infanterikompagni Herning Nord var inviteret til en spændende udfordring nemlig KSC – 21, ”THE RACE” i militære færdigheder.

07-11-2021

​​
Tekst & foto: Torben Schou, redigering: Jørgen Krätz Andersen

​Da der ikke var nogle unge 20- 45 år fuldt uddannede og sprudlende krigere der meldte sig, så tog 2 veteraner DF1 Mark R. Andreasen og STV Torben Schou på sig at forsvare kompagniets ry og rygte.

Man ankommer mellem 17-22 og bliver registreret, så var der briefing hvor man fik en feltration som man selv disponerer over det næste døgn, de nye FX våben blev gennemgået, vi skulle gå til ro og ville blive alameret på et tidspunkt, så ville vi have 30 minutter til at stå klar til kamp.


Kl 0400 blev vi alarmeret, der blev udleveret et kort og så var det et orienteringsløb på ca. 5 km. Vi kom i mål som 2 hold 1 minut efter et tysk Alpejægerhold. Efter dette var der morgenmad og vente til kl. 0800 hvor posterne blev åbnet.

På KSN fik vi et nyt kort hvor første post lå 2-3 km væk, vi startede med at skulle komme uset ind i et bevogtet hus hvor vi havde runderingsplaner som hjælp, vi skulle hente spidsen af en jetjager som fandtes i huset, vi klarede det på 6 minutter uden at blive set. Så tilbage til KSN og modtage en ny opgave.

Næste opgave var skydning med de nye FX, man stod i klar og skal løfte en 25 liters vanddunk over en bom stille den, kravle under, afgive et skud, løfte dunken tilbage over bommen, kravle tilbage, afgive endnu et skud; dette skulle gøres 30 gange. Det bragte pulsen i vejret.









Så kom opgaverne i en lind strøm. Vi skulle kæmpe med "Zombier", hvor man skulle hente noget i skoven uden at blive taget og "Zombierne" kunne ikke stoppes med skud, vi fik en kompasretning oplyst til ruten. Spændende og anderledes, som vi løste ved at bokse os tilbage, da vi fandt ud af at skud stoppede dem et par sekunder.

Det var en IED-bane hvor man skulle komme igennem rydde en sti + observere på vejen, og aflevere til OED. Vi brugte feltkniven til at stikke 45 grader i jorden hvor vi skulle træde, og vi registrerede også snubletråden. Håndgranatkast liggende i bunden af en skakt uden plads og kast mod bunkerindgang er ikke nemt. Når vi træner disciplinen er der altid god plads, det var der ikke her. Her efter blev der budt på et nyt orienteringsløb med at huske 5 poster; 3 styks på O-kort og 2 koordinater til 2 cm kort.

 

Hvad er en øvelse uden vandgang? Der skulle laves en ¨karamel¨ og vi svømmede over til en ø, hentede info og på den anden side af øen var der 30 meter commandocrawl over til den anden bred, så var det tøj på og stå klar til kamp igen. På en anden opgave skulle der ødelægges et rensningsanlæg, vi medbragte en tung bombe, vi satte en maskingeværstilling ud af spillet med håndgranater rykkede frem og placerede bomben ved hegnet og bragte den til sprængning, der efter under beskydning boksede vi os tilbage til udgangsområdet.

førstehjælp.jpg


Førstehjælp forekommer på alle øvelser, her var det en person, der havde hugget en finger af med sin økse, det var et godt moment. Den sidste opgave trak virkelig tænder ud, vi løb frem i en bæk til et kloakrør under en vej. Røret var omkring 70 centimeter i diameter og 25 meter langt. Efter at været kravlet igennem, var det retur ad sammen rute. På flere poster var der ekstra træning eller straf hvis man bommede opgaven. Denne bonus blev givet til ens makker; f. eks. Split lunges, squat, løb med ammunitionskasse, osv.


​Vi gik lidt over 30 km og brugt mange af de militære færdigeheder som en soldat skal kunne og vi fik taget hurtige beslutninger.

Men at i alt en rigtig fed oplevelse som kan anbefales. Den har niveau med de fleste inden- og udenlandske konkurrencer, men der skal trænes; så mød op til træningen og hør om mulighederne og hvad man kan komme med til når man vil lidt mere end bevogtning. Det var et vel gennemført arrangement, alle hjælperne på posterne var gode, der var styr på det hele fra man kom og til man tog hjem.

Fakta

​Navnet Karup Stream Challenge skyldes de mange vandpassager.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring