Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Mindeord for Karl Egon Kristensen

Karl Egon Kristensen, aktiv i INFHVKHEN reserve som historiker er gået bort søndag den 7. marts.

13-03-2021

Vor historiker Jens B. T. Vind har skrevet følgende:

Egon var hans kaldenavn og kom til os i foråret 1994, idet jeg byder ham velkommen i Kompagnimeddelelse 1. halvår 1994 i HJVK 2712.

Han var med sin familie vendt hjem fra Norge og bosatte sig i Sunds. Som uddannet diakon påtog han sig at være fører for SANTRPGRP. Vi stod da uden fagligt uddannet fører, idet forgængeren var flyttet til Sjælland.

Egon bestred opgaven indtil vi havde sammenlægningen mellem HJVD 26 og 27 til Hærhjemmeværnsdistrikt Herning. Det resulterede i, at møder på distriktet skiftevis blev holdt i Ikast og Ringkøbing.

Ringkøbingmøderne kunne ikke forliges med Egons arbejdstid, hvorfor han ønskede sig fritaget for opgaven.

Senere blev han ramt af en hjernesvulst, som indebar et kraftigt kirurgisk indgreb.

Vi var nu kommet godt ind i det nye årtusinde og jeg selv fratrådt som KC og arbejdede med Hjemmeværnets historie. Egon havde også historisk interesse, så jeg hentede ham på Præstegårdvænget og tog ham med til arbejdet på distriktets historiske samlinger. Efterfølgende gennemførte han HJV historiefunktionsuddannelse og indtil sin bortgang deltog han i arbejdet. Sidste arbejdsdag var således torsdag den 10. december 2020. Egon var i mellemtiden flyttet til Herning og havde indgået aftale om at skulle flytte ind i stueetagen i nybyggeriet på grunden til den nu nedrevne Herning Ny Mølle til 1. maj, hvor vi i gruppen var klar til at hjælpe med flytningen.

Egons helbred har været noget skrantende, så for år tilbage havde han afleveret den udleverede udrustning og mundering, for som han sagde, når jeg gav ham tilladelse til at møde civilt, var der ingen grund til at andre skulle have besværet med at få det afleveret på rette sted. Hans søn er bosat i USA og datteren er også langt hjemmefra. I efteråret havde han døjet med en slem lungebetændelse, så vi var ganske urolig for ham, fordi vi ikke efter hans 81 års fødselsdag kunne komme i kontakt med ham.

Ære være hans minde.

Jens

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring