Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En dejlig januar-dag

Det hele startede en lørdag morgen.

03-05-2015

Af Mia Kildelund Andersen - under uddannelse i 1 politigruppe/1 politideling

Klokken er... meget tidligt morgen, en lørdag i januar.  Jeg ved faktisk ikke så meget om, hvad jeg er gået med til, ikke andet end, at det er årets "januar øvelse".  Men jeg er spændt!

Kaffen er varm og stemningen god, da vi mødes på P-pladsen, ved politistationen Køge. Afsted går det, da vi har fået alt vores materiel og vores kommando fra Morten.  Det er sgu russerne, der er kommet!

Jeg bliver kastet lige ud i det som chauffør i et monster af et køretøj (jeg er vant til at køre en lille bitte Fiat punto) og gruppen må stå model for meget.  Vi farer både vild, og jeg er heller ikke lige så yndefuld i den monster bus.  Men det gik og frem kom vi til KSN.

Gruppen bliver sendt afsted, og jeg bliver plantet på KSN sammen med Susanne.  Her går det ikke stille for sig.  Radioerne bimler, og der bliver kommunikeret i mange koder, som jeg lige skal sættes ind i.  Jeg må ærligt indrømme, at jeg blev lidt bidt af at lege "puppetmaster" på KSN.  Det var rigtig fedt, at have hele overblikket over så mange hjemmeværnssoldater.  Men jeg blev sat på prøve, både i mit militærsprog og min stedsans.  Det der med Nord, Syd, Øst og Vest er ikke min stærke side.  Jeg må indrømme, at der er masser af krudt og energi i disse hjemmeværnssoldater.  De blev ved til det sidste trods kulde og mudder. Én ting må jeg erkende,  jeg havde glemt:  man skal godt nok være sulten for at holde af feltrationen.

Både på KSN og i felten var der rigtig meget gang i den.  Og der var bestemt hele tiden ting, der kunne gøres, og meldinger, der skulle gives. Hvis sagen derimod var, at jeg lige ville have noget frisk luft, ja så kunne jeg da komme med ud som moment.  Ned i mudderet kom jeg, og der blev ikke holdt igen med indlevelse i rollerne.

Folk var trætte, da øvelsen blev meldt slut. Men humøret var helt i top.

Selv om jeg ikke rigtig kendte nogen, og jeg endnu ikke var blevet iklædt grøn uniform, blev der taget rigtig godt imod mig af alle. Én ting er sikkert...
Hvornår skal vi afsted igen?

Også plads til naturoplevelser
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring