Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Patienten overlevede

2. delings gæve soldater - samt et par løsgængere fra 1. deling og kommandodelingen - bestod førstehjælpsmærkeprøven sent sidste år.

17-02-2015
Af Tabita Hansen - Kompagnichef
 
Styrtblødninger, afklippede fingre, brækkede knogler, forstuvninger, brystkasselæsioner og bevidstløs person med hjertestop mødte deltagerne, da de trådte ind ad døren. At så mange uheldige mennesker var samlet på Køge Hjemmeværnsgård, var naturligvis ikke et tilfælde. Og heldigvis var det da også planlagt. Sminkørerne havde brugt et par timer på at forberede momentspillet og klargøre de  uheldige helte.
  I løbet af årets måneder har en vedholdende flok primært fra 2. deling deltaget i førstehjælps-under-visning med det formål at gennemføre forsvarets førstehjælpsmærkeprøve.  Og timerne viste sig at være givet godt ud, for alle mand bestod og flere erhvervede sig endda et førstehjælps-mærke i bronze, og et par stykker skulle lige markere sig og bestod med sølvmærke.
  En af figuranterne skulle forestille at have fået klippet en finger af i et forsøg på at beskære bestyrerens potteplanter.  Hun måtte da også flere gange lægge øre til et par belærende ord fra førstehjælperne.  Alt sammen imens de med tungen lige i munden lavede "Tyson-forbinding" og gik på jagt efter den afklippede finger.
  Der blev gået til stålet ved alle momenterne. Der blev lavet A-B-C (kontrol af frie luftveje, vejrtrækning, kredsløb og hjerte), forbundet, ydet psykisk førstehjælp (nogle mere end andre), givet hjertemassage, ringet efter hjælp og knoklet efter bedste evne - og resultatet afspejler jo som bekendt indsatsen. Imellem handlebanerne blev der repeteret førstehjælpsprocedurer ved rundbordet, og der blev vist også fortalt røverhistorier undervejs. 
  Så nu er de unge mennesker klar til at hjælpe borgerne i Køge og omegn, hvis de skulle vælge at komme galt af sted i vores nærvær!Så nu er de unge mennesker klar til at hjælpe borgerne i Køge og omegn, hvis de skulle vælge at komme galt af sted i vores nærvær! 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring