Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Appel lørdag morgen
​Appel lørdag morgen ved funktionsuddannelsesweekend 2017

HDSEJ uddannelsesweekend 2017

Mange gennemførte uddannelser på funktionsuddannelsesweekenden på Ryes kaserne den 17. - 19. marts.
Rigtig mange fik gennemført deres funktionsuddannelse, men desværre var der også nogle hvor opgaven var for kompliceret.

21-03-2017

Alle skulle registreres og tildeles værelse for overnatning. Det stod Jette Koch for det administrative på hele weekenden.

Da dette var overstået er der brug for at slappe lidt af.

Efter Appel blev kursisterne til deres kursus.

 

KC - kredsen

Lørdag formiddag skulle de fremmødte KC'er på skydebanen for at træne en såkaldt N0 skydning - som er kravet for at bestå skydeleder uddannelsen. Der blev skud med M/95 og pistol.

Da de mange tomme patronhylstre var samlet op efter skydningen, blev der lejlighed til at tage et billede af flokken:


Om eftermiddagen fortsatte KC kredsen med tredie trin i ledelse, hvor Bjarne Møller førte deltagerne ind i de nye ledelsesprincipper - efter helt nye metoder. Spændende om deltagerne forstod at de nye værktøjer udemærket kan anvendes i deres kompagni.


KC Jette Lindskov præsentere gruppens svar på emner som har indflydelse på ledelse.

 

Førstehjælp

Rigtig mange havde valgt at få deres førstehjælps Q opdateret på funktionsuddannelsesweekenden.


Forbindingspakkerne kom frem da figuranterne skulle behandles. Dejligt at se at så mange tage det at kunne førstehjælp alvorligt - det bør alle medlemmer af hjemmeværnet gøre....

 

Farligt Gods 

 
Der var to kurser i farligt gods:

  • ADR, Chauffører - som rigtig mange deltog i.
  • ADR, Afsender, pakker & modtager, som primært forsynere og kommende forsynere deltog i.

Begge kurser indeholder en del tør stof og kræver at man kan holde styr på hvornår - hvorledes farlig gods håndteres.

Jeg talte med en forsyner, som heldigvis bestod det komprimerede kursus. Han fortalte at det var det sværeste kursus han havde været igennem i sin tid som hjemmeværnssoldat. Flere måtte tage hjem uden at få deres Q - hvilket kunne tyde på at der ikke var tid nok til at lære processerne godt nok inden prøven.
Uden tvivl fik alle en rigtig god oplevelse på funktionsweekenden - som var veltilrettelagt i samarbejde med Uddannelseselementet i Stabskompagniet.

 

POFUNK 

Flere deltog i POFUNK uddannelse og fik en udvidet forståelse af hvorledes man samarbejder med politiet ved forskellige opgaver.

 

Sikkerhedsbefalingsmand

Mange tog til Almstok for at gennemføre sikkerhedsbefalingsmanduddannelsen (SIKBM) for at kunne støtte med sikkerheden på skydebanen. Til kurset hører også en teoretisk del og alle skulle gennemføre en prøve om de havde forstået stoffet godt nok.

 

Indsats- og katastrofepsykologi 

Dette kursus er normalt et brevkursus - men under ledelse af Jesper Vulf - blev det gennemført som et tilstede kursus.

 

 Undervisningsteori 

 Med instruktør Pia Hjort værdige støtte blev holdet ført ind i de nye principper for instruktøruddannelsen og gennem gruppearbejde blev to af tre opgaver gennemført - som skal være gennemført før man kan tilmelde sig instruktøruddannelsen.

Måske er der et par kurser som jeg beklageligvis ikke har omtalt - men det er min fornemmelse at alle fik en god oplevelse på funktionsuddannelseskurset.

  • Foto: Thomas Pedersen, Bjarne Andresen, Jens Brogaard
  • Red: Jens Brogaard
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224