Topbanner

Nyhed

​Maribo domkirke

Ny dato ifm. Gudstjeneste Maribo domkirke

Julegudstjenesten som skulle have været den 13 DEC, er FLYTTET TIL 06 DEC grundet anden aktivitet i Domkirken.

29-09-2017
Til jer som tænker på at tage til Hjemmeværnets julegudstjeneste i Maribo domkirke skal i være opmærksomme på at den er flyttet til en ny dato. <br><br>
 
JULEGUDSTJENESTE I MARIBO DOMKIRKE, den 06. DECEMBER 2017
Mere information om tidspunkt tilgår, når aktiviteten oprettes på hjv.dk
 
Om ikke andre vil, så har jeg tidligere set at vi har været repræsenteret med vores fane, så mon ikke vi kan stille med en fanekommando denne dag sammen med resten af distriktes kompagnier.

Udsmykning af Maribo Domkirke bestående af antependium, kortæppe, nyt knæfald og nye bænkehynder samt nyt tæppe til prædikestol.

Antependiet er udført i hør, silke og phosphoriserende tråd på eget atelier i samarbejde med væver Isabel Abos Madsen. Kortæppet er udført i ren norsk spellzauuld på Statens Værksteder for Kunst og Håndværk af væverne Isabel Abos Madsen, Dorthe Greisen og Berthe Forchhammer.. Broderi udført i Selskabet for Kirkelig Kunst.

Man skal ikke have været længe i Maribo, før man bemærker kirkeklokkerne ved Domkirken. De ringer flere gange om dagen efter en helt speciel ”ringeskik”. Foruden ved solens op- og nedgang kl. 07 og kl. 19, ringes der daglig med kirkens klokker klokken 10, 12, 14 og 17. Denne specielle ringeskik har været overleveret gennem århundreder, og følger rytmen for de oprindelige middelalderlige tidebønner. 
 
God fornøjelse

Fakta

Fanerne vises frem ved den årlige gudstjeneste i Maribo domkirke.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224