Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Fotograf: Ole Nygaard-Jensen

POHVK NSV på mission i Borris

Kompagniet deltog i weekenden den13-15 April, med 10 soldater på HDSLF skydelejr i Borris.

18-04-2018
​Fredag
Vi mødte ind fredag kl. 17.00 på Hjemmeværnsgården i Næstved.
Her klargjorde vi gruppe materiel og pakkede FIK, som var hentet i Slagelse.

Vi kørte fra hjemmeværnsgåden kl. ca. 17:40 med kurs mod Jylland. Efter godt og vel 4 timers kørelse incl. pause ankom vi til Borrisskydelejr. Vi fik udleveret nøgler til indkvartering og program for weekendens skydninger.

Lørdag
Vi startede dagen med morgenmad hvorefter vi gik til appel Kl. 07:20.
Jesper Jæger afgik til sikkerhedsbefalingsmands uddannelse. Herefter kørte resten ud på tildelte skydebane, hvor Ole Nygaard-Jensen tilgik med drone. Han havde fået til opgave, at filme skydningerne med drone.

Vi startede på bane 25 med tre gange tørtræning af hængsel. Hvorefter at gruppen fuldførte en spændende gruppe skydning hvor der indgik to gange hængsel.
Følgende læringspunkter blev konstateret:
- Radiokommunikation
- Kommandoer
- Enkelkæmperfærdigheder

Efter vores spændende gruppe skydning kørte vi på bane 36 hvor vi øvede hastig indtaget skydestilling, skydning under bevægelse, frem, tilside og tilbage igen. En lærerig skydning der netop viste hvor vigtig det er at man bevæger sig rigtigt, hvis man også vil ramme.

Efter bane 36 skulle der kastes en håndgranat. Først med en atrap, og så en øvelsegranat og til sidst en skarp håndgranat. Så var folkene klar til at gå på handebane hvor der skulle sluttes med håndgranatskast.

Vanen tro var der grill lørdag aften, så der blev spist og hygget lidt, inden vi skulle igang med aftens spændende mørkeskydninger.

Vores mørkeskydning forgik også på handlebane. Det var første gang for mange at prøve handlebane i mørke. Men brugte man det vi havde lært tidligere omkring bevægelse, gik det.
Folk blev opmærksomme på at man løbende lige skal kontrollerer sit våben, ammunition og selvfølgelig sig selv. En rigtig god og anderledes mørkeskydning.

Da vi kom tilbage til lejren skulle vi afgive 4 mand til hovedvagten. De fire skulle havde vagten indtil søndag morgen.

Søndag
Appel søndag morgen var aflyst så vi skulle blot stille på skydebanen kl. 0800. Vi hentede folkene i vagten og kørte på skydebanen. Dagens første skydning var feltskyttemærke. Desværre var der ingen der fik mærket denne gang.

Efter mærkeskydning havde vi en gruppeskydning på bane 2, hvor der skulle kravles en lille smule. Folk var samlet i 360 sikrings da alarmen kom og folk hurtig skulle op i stillingerne. Endnu engang overraskede vi skydelederne og sikkerhedspersonel. Som udgangspunkt havde de ikke højde tanker om POer, men endnu engang viste vi dem, at vi sagtens kan være med når det gælder disiplinerede soldater.

Efter gruppeskydningen kørte vi på bane 36 igen hvor vi skød fra kulliser og endnu engang fik fokus på hvor vigtig det er at træne med "forkert" skuldre.

Efter denne skydning vedligeholdte vi våben indtil vi skulle stille til appel 12.45

Efter appel kørte vi mod Sjælland igen.

Tak for en rigtig god og spændnede weekend hvor kompagniet endnu engang viste at vi sagtens kan være med når de andre leger.

Så nu skal vi til at samarbejde meget mere med hærkompaniet.

Derfor starter vores delingsmøde mandag d. 23 April kl. 1900 hvor vi sammen med hærkompagniet laver fælles appel, og nogle vil så indgå i deres aktivitet efterfølgende.
Så HUSK SKYT.

borrislejr.JPG
Borrislejren


Fakta

Borrislejren eller Borris Garnison er Danmarks største hedeareal på godt 4.700 hektar og ejes i dag af den danske stat og benyttes af Forsvaret.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring