Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Thomas efter gennemført ABK

ABK gennemført

Et ”Almen Befalingsmandskursus” overstået og en uddannet befalingsmand klar til sin opgave i kompagniet.

22-03-2015
To lange weekender er hvad man skal bruge for at få uddannelsen til næstkommanderende/gruppe, også kendt som gevær 1.
Thomas Nørlem, som fungerer i stillingen, gevær 1, havde nu valgt at tage denne uddannelse. Thomas har nu brugt to weekender, torsdag til søndag, og kunne så søndag d. 22. marts se kurset nå sin ende.DSC07735.JPG

På kurset får eleverne sit sikkerhedsbefalingsmands kursus, de gennemgår en masse fempunkts befalinger og føring af en gruppe. Meget af uddannelsen foregår udendørs, hvor vores opgaver skal løses det meste af tiden.

Den store afslutning er en parade hvor alle eleverne marcherer ind i grupper. Her fik eleverne en tale af chefen for Uddannelsescenter Nordjylland, MJ Jesper Olsen, som i sin tale, fortalte lidt om den videre vej i Hjemmeværnet og ansvar for opgaven.
Det hele sluttede med overrækkelse af et kursusbevis, som er beviset for et gennemført og bestået kursus. Det var nu en træt Thomas, der kunne vende hjem til Frederikshavn. Thomas skal nu ud og virke i sin funktion, suge en masse erfaring til sig og med tiden skal Thomas, forhåbentlig, så videre på Videregående Befalingsmandskursus.
Stort tillykke til Thomas fra Hjemmeværnskompagni Frederikshavn, for gennemført og bestået Almen Befalingsmandskursus.
DSC07759.JPG

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring