Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​"Øffe" er klar til sin sidste tur med HVK FRH

En epoke er slut i HVK Frederikshavn

En epoke er slut.
”Øffe” har kørt sin sidste tur, og er gået til de evige skrotmarker.

18-03-2015

Så har den sidste MAN 8 i Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland kørt sine sidste kilometer.

MAN’en som var placeret i Frederikshavn er nu som alle de andre MAN 8’ere blevet erstattet af VW Crafter, bedre kendt som FIK.

Hjemmeværnskompagni Frederikshavn har været meget glade for de gamle lastbiler, og har kørt mange kilometer i dem. Kompagniet var så glade for bilen i Frederikshavn, at den blev døbt Øffe og var en dame, endda en flot gammel dame som aDSC07540.JPGlle elskede.

Bilen blev passet godt på, da man i Kompagniet var klar over, at hvis den gik i stykker, ville den ikke blive repareret. Selv dengang MAN 13 kom til, fortsatte Kompagniet, især 1. Deling 1. Gruppe, med at køre MAN 8. Som det blev sagt, ”det er en rigtig krigerbil”.
Desværre kom den sidste ordre om bilen, at bilen skulle afleveres til skrotning. Kompagniet fik dog lov til at tage den med på øvelse en sidste gang.
Øffes sidste tur var i weekenden d. 14-15/3 2015, hvor kompagniet var på øvelse i ”Camp Hammer”, og her blev der taget behørigt afsked med Øffe. Da Øffe kørte ud igennem porten i Camp Hammer, for at køre sin sidste tur til Aalborg, blev der gjort honnør for den gamle dDSC07542.JPGame.
En epoke er slut i Hjemmeværnskompagni Frederikshavn, og Øffe vil længe være savnet.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring