Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kompagniet samlet til første kompagnimøde 2015

Kompagnimøde 14. januar 15

Første kompagniaften indeholdt orientering om året der kommer og uddeling af tegn og pokaler.
Året startede, som 2014 sluttede, med et flot deltager antal.
35 M/K var mødt op.

20-01-2015

Onsdag d. 14. januar fik HVK Frederikshavn skudt 2015 i gang.

Som man plejer fortalte KC Mark Højer Jensen kort om det nye han havde fået at vide på den årlige chefsamling i Kolding. Han kunne fortælle om de forandringer som budgetanalysen måske rammer Hjemmeværnet med i de kommende år.  

Herefter blev 2015 kort gennemgået, med fokus lagt på de store aktiviteter, såsom weekend øvelser, Borris skydninger, Øvelse Læsø o.s.v.

NK/KMP Hans Kurt Toft Christensen kom bl.a. ind på udleveringen af den nye uniform, som er på vej. Her blev der slået fast, at der ikke er nye uniformer til HVK Frederikshavn i 2015. Om det så bliver 2016 eller først til 2017, kan der ikke siges noget om. Når de nye uniformer kommer, vil de kun blive udleveret til personel, som er helt færdig med sin LPU.
Et af de store punkter denne aften var udnævnelser og uddeling af tegn og pokaler. En af de store ændringer i kompagniet, er sket i 1. deling 1. gruppe, idet Gruppefører (GF) Daniel Bach Christensen er stoppet som GF i gruppen, og er flyttet over som Næstkommanderende (NK) i forsyningsgruppen.
I den forbindelse har Kim Kattenhøj Lassen sagt ja til at overtage stillingen som NK, og blev denne aften forfremmet og udnævnt til Korporal.

Kim udnævnes til Korporal.
Christian Toft Christensen, næstkommanderende i gruppen, overtager gruppen efter Daniel, og blev denne aften forfremmet til GF, og udnævnt til Sergent.

Christian udnævnes til Sergent.
Janie Bach Christensen overtog 1. november stillingen som Rekrutteringsofficer, og blev nu forfremmet til Oversergent.

Janie udnævnes til Oversergent.
Carsten Sørensen har i 2015 været i Hjemmeværnet i 20 år. Carsten blev kaldt op til Mark, som overrakte Carsten sit 20 års tegn og diplom.
DSC07347.JPG
Carsten Sørensen modtager 20 års tegn.
Tiden var nu kommet til årets pokaler og præmier, som findes i 6 kategorier.
Hvert år, den første weekend i december, afholder kompagniet juleskydning og her afgøres de første tre pokaler. Skydningen foregik i år på skydebanen ved Lindholm Høje i Aalborg. Her blev der skudt fra kulisser og nærkampskydninger, for mange nye skydninger. Alligevel gik alle på med krum hals og der blev skudt lystigt. Konkurrencen blev tæt, men vinderne blev fundet og pokalerne tilfaldt følgende personer.

Bedste skytte, kvinder, blev Janie Bach Christensen med 49 point.
DSC07353.JPG
Bedste skytte, mænd, blev Rasmus Nansen med 54 point. (Nummer to fik 53 point)
Bedste skytte, gruppe, blev 1. deling 2. gruppe, repræsenteret af Rasmus Nansen.
De næste pokaler gik til mest fremmødte i kompagniet og på skydebanen. Disse timer spænder vidt, lige fra under 100 timer til over 1000 timer. Timerne spænder over mange forskellige arrangementer, uddannelse, øvelser, skydninger, LPU o.s.v. Pokalerne blev fordelt på følgende måde.

Årets mest fremmødte i kompagniet blev Christian Toft Christensen med 1578 timer. 

Årets mest fremmødte på skydebanen blev Christian Toft Christensen med 74 timer.

De sidste to pokaler er så Årets soldat og Årets Bøf.     

Årets soldat var i år Daniel Toft Christensen, og valget faldt på Daniel for sit store angement i kompagniet, sit gode humør og for hans virke som GF, hvor han har fået den gruppe med størst fremmøde. Daniel stopper nu som GF efter eget ønske, og fortsætter sit virke som næstkommanderende i Forsyningsgruppen. 
Årets bøf gik i år til Morten Holm Larsen for sit mislykkede kast med øvelses håndgranat. Den fulde historie er fortalt i kompagniet, og Morten får nu sit navn på den gyldne hjelm. Morten var ikke tilstede denne aften og vil få sin gave ved en senere lejlighed.
Fra kompagniet skal der lyde et stort tillykke til dem alle.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring