Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​CC på post. Intet bliver overset.

Øvelse med meget uddannelse

Weekenden i Camp Hammer var lavet som uddannelse og øvelse, hvilket blev godt modtaget af deltagende personel.
Øvelsen blev holdt i perfekte rammer.

18-03-2015
Den 14. marts, i strålende solskin, tidlig morgen, mødte Hjemmeværnskompagni Frederikshavn ind til årets første weekend øvelse som blev holdt i Camp Hammer, nord for Aalborg.
DSC07575.JPG
Ved ankomst til Camp Hammer gik man i gang med enhedsuddannelse i bevogtning. Førerne fra bevogtningsdelingen stod for at undervise i AKP (adgangs kontrol post). Man startede helt fra bunden, med opbygning af en AKP og search af personel og køretøjer.
Kommandodelingen indrettede KSN (Kommandocentral) og FSPKT (forsyningspunkt). Da dette var øvet kørte man ud i skoven for at øve nærsikring af køretøjer, når man gør holdt. Efter en tur rundt i skoven, kørte man retur til Camp Hammer, hvor der nu var tid til frokost.
Efter frokost fortsatte kommandodelingen med lektioner i AKP og senere i opsætning af pumpeantenne. Bevogtningsdelingen fortsatte lektioner i oprettelse af nærforsvarsposter. Alt foregik i et tempo hvor alle kunne være med. På sådan en uddannelses weekend er der et stort spænd i personel. Nogle har hørt og lært dette mange gange før, nogle er stadigvæk i gang med LPU (lovpligtig uddannelse) og er meget nye i det grønne erhverv, men alle fik noget ud af det.
DSC07665.JPGSidst på eftermiddagen var der så tilgang af en hundefører, Rita Nielsen fra Hjemmeværnskompagni Aalborg Limfjord. Her fik vi en positiv oplevelse i at samarbejde med hund og hundefører. Rita var en rigtig positiv oplevelse. Hun indgik i gruppen og var en kæmpestor hjælp under øvelsen. Hendes hund kom med rigtig mange markeringer under øvelsen, og når man kiggede den vej hun sagde fjenden var, så kunne man se dem igennem natudstyr.
Der kom også signalgruppe, sammensat af personel fra Stabskompagniet og Hjemmeværnskompagni Vesthimmerland. Deres opgave var sammen med delingen fra eget komagni at køre indspil til kommandocentralen.
Klokken 18.00 startede selve øvelsen. Der kom rigtige meldinger fra 1. Deling og signalgruppen kom med fiktive meldinger fra distriktet og den fiktive 2. Deling. Alle meldinger passede ind i de skarpe meldinger, og der var travlt på kommandocentralen hos Hjemmeværnskompagni Frederikshavn. På de første tre timer var der indløbet over 70 meldinger på kommandocentralen.DSC07662.JPG

Som momentstyrke var der mødt personel fra Hjemmeværnskompagni Aalborg Limfjord og Hjemmeværnskompagni Rebild. Ved ankomst blev de instrueret af Frederikshavns kompagnichef Mark Højer, og øvelsen var i gang. Momentstyrken overholdt alle aftaler, hvilket var med til at alle fik meget ud af deres opgave løsninger. Der var mange meldinger fra grupperne, der var ude på post. Nogle blev set på lang afstand, andre var helt oppe ved porten, små stik angreb, sårede ved porten der skulle hjælpes osv. Mange forskellige momenter. Der var hele aften og natten et rigtig flot indspil fra momentstyrken, hvilket var med til at gøre det hele til en god oplevelse.
Øvelsen blev afsluttet med et stort angreb fra fjenden, og øvelsen stoppede kl. 03.00. Momentstyrken takkede af og kørte hjem, og Hjemmeværnskompagni Frederikshavn kravlede i soveposerne. Efter 4 timers søvn var der tid til at rydde op på Camp Hammer, pakke og aflevere materiel retur.
Ved ankomst til Hjemmeværnsgården i Frederikshavn, var der videre oprydning, aflevering af materiel og rengøring af biler. Da dette var overstået blev der afsluttet med en øvelses gennemgang over en gang fælles morgenmad.
Folk var glade og friske da de kom, solen skinnede begge dage og folk var glade og trætte da de gik. En god weekend i Hjemmeværnets tegn er vel overstået.
DSC07714.JPG

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring