Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Standen på Flådestion Frederikshavn.

Travl dag for kompagniet, med to udstillinger

Kompagniet deltog i Oceanus i Frederikshavn med stande på Kirkepladsen og på Flådestation Frederikshavn.

06-07-2015

Tekst og billeder af Hans Kurt Toft Christensen.

Lørdag d. 27. juni havde kompagniet stande på både Kirkepladsen og Flådestation Frederikshavn. Opgaven gik ud på at vise hvad Hjemmeværnet i Frederikshavn er for nogle. På Kirkepladsen var der rejst en pavillon, parkeret en FIK og fremvist diverse materiel.IMG_4500.JPG

Der blev snakket med mange mennesker hen over dagen. Handelsstandsforeningen Frederik havde sponsoreret præmier til en lille konkurrence. Konkurrencen var viden om Hjemmeværnet, og derfor svært for mange. Der blev dog fundet en vinder. Derudover var der en børnekonkurrence. Her skulle der laves en tegning og der var præmie til tre deltagere.
Denne stand var en stand der fortalte om Hjemmeværnet og fremviste materiellet. Standen på Flådestationen var derimod en stand der både fortalte om Hjemmeværnet og viste hvad vi kan.
IMG_4520.JPGHer blev der også fremvist materiel, heriblandt FIK og MAN 13. Bilerne var et trækplaster, som tiltrak mange nysgerrige. Især FIK’en synes mange var et imponerende køretøj, især indretningen gjorde stort indtryk. I løbet af dagen lavede kompagniet 2 indspil på den store plæne bag ved kantinen.
Spillet var lavet som en gidsel befrielse. Gruppen kom kørende i FIK’en, på vej op imod fjenden, hvor der så blev åbnet ild. Gruppen satte nu af køretøjet og boksede sig frem til fjenden, som blev nedkæmpet. Gidslet blev nu befriet, og blev sammen med gruppen afhentet i FIK’en. Dette arrangement var velbesøgt og der blev klappet bagefter.
IMG_4541.JPGMålet med sådan en dag er jo at vise Hjemmeværnet frem og hverve nye folk til kompagniet. To personer skal nu kontaktes, og dette fører forhåbentlig til to ansøgninger.
To ansøgninger lyder ikke af meget, men det er rent faktisk et rigtig godt resultat, så det er absolut ikke spildt arbejde, at bruge en dag på sådan et arrangement.
Samme weekend var der Åbent hus på Flådestionen, hvor man kunne komme om bord på flere skibe, man kunne komme ud og sejle med nogle af de små skibe, der var optræden af Søværnets Tambourkorps, udstillinger fra andre Hjemmeværnsenheder, Flyvevåbnet med en F16 og beredskabet. Derudover var der også Tordenskjolds dage på Paradis kajen. En travl og underholdende weekend i Frederikshavn.
 db7f5cde-27a1-4e01-b9dc-6b82a07e40de[1].jpgIMG_4511.JPG

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring