Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Sanitetstraileren på pladsen ved Sæby Havn.

Kompagniet til TV 2 på Tour

Kompagniet havde fået til opgave at stille med førstehjælpsvagt til cykelløb i Sæby. Dette var en del af TV 2's transmission af Tour de France.

27-07-2015

Tekst og billeder: Søren Madsen

Kompagniet var blevet spurgt om man kunne deltage med førstehjælpsvagt ved TV 2 på TOUR. Derudover blev der lavet en Info stand.

3 dage i sol, regn og blæst med meget få opgaver var det kompagniet kom ud i. Fredag var det Mountainbike løb med ca. 80 deltager i alle aldre, med indvielse af en nye MTB rute i Sæbygårdskov. En rute på 4,5 km som skulle køres 3 gange. Ruten bød på mange udfordringen for deltagerne. Dette resulterede i et par skader som vi rensede og lappede sammen i den medbragte Sanitets trailer. Start og mål var placeret på Paradis jorderne ved havnen i Sæby.
Lørdag var der så gaderace i Sæby by omkring centrum. Her var bymidten spærret af så cykelrytterne havde mulighed for og køre ugeneret af biltrafik og gående. Der var tilmeldt 70 junior og senior rytter som gav den gas i bedste Tour de France stil.
11061335_505469916296762_2885135151354955651_o.jpgDer var også børneløb, med børn i alderen 11-13 år. Der var en stor udfordring i begge løb da vor Herre havde åbnet alle vandsluser over Danmark og sendte en masse regn ned over os. Uniformen blev denne dag godt våd og skulle tørres for og være klar til søndag.
Søndag var der så KIDS race. Der var tre alders grupper. Første løb var gruppen i alderen fra 8-10 år som skulle køre 3 omgange på en lukket bane hvor der ingen biler var. Ruten var 3 km lang.
Andet løb var gruppen med børn i alderen 5-7 år som skulle køre en omgang. Tredje løb var gruppen af børn i alderen 2-4 år som fik hjælp af forældre eller bedsteforældre til og komme sikkert i mål. De kørte på en kort rute på 500 meter. Løbets motto var af alle skulle havde det SJOVT og alle var vinder uanset om man kom først eller sidst over målstregen og i bedste Tour de France stil kørte alle børn i den GULE føre trøje. Alle børn fik trøjen, sammen med en pose med andre ting i. Der var ca. 500 børn som deltog i KIDS Race.
Hjemmeværnskompagni Frederikshavn havde førstehjælps opgaven ved dette 3 dags arrangement i Sæby. Kompagniet stillede 7 førstehjælper med hjælp af 2 fra Hjemmeværnskompagni Ålborg Limfjord. Vi havde denne gang en Sanitetstrailer WP_20150724_002.jpg
med som var til stor hjælp for os. Når der ingen skader var kunne man bruge den til at gå i læ, da der kom allermest regn lørdag. 
Vi Havde 6 skader som blev afhjulpet med lidt rens af hudafskrabninger og en enkelt som lige skulle den vej af lægevagten efter et styrt på mountainbike i skoven. Der var her mistanke om en lille hjernerystelse.
Erfaringen sagde os også at til sådan et arrangement her er det bedre at bruge sanitetstraileren, frem for en pavillon. I traileren er der alt hvad vi skal bruge.
En lille sjov iagttagelse vi gjorde, da vi så på alle de fine cykler som var med i løbene, var at den billigste cykel kostede 200 kr. og den dyreste cykel kostede 85.000 kr.
Info standen som var en del af TV 2 på Tour, druknede i regn i den ”dejlige” danske sommer. Det forventede antal besøgende på Sæby havn stod ikke mål med det arrangørerne havde håbet og regnet med. Dette gjorde, at der blev bestemt at lukke ned for info standen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring