Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Nicolai i løb over tovet.

Kompagniet lavede intern konkurrence

Aflyst enkeltkæmperkæmper konkurrence i firkløver regi, blev til enkeltkæmper konkurrence i kompagni regi.

29-08-2015

Tekst og billeder: Hans Kurt Toft Christensen

Enkeltkæmper konkurrencen skulle have været et samarbejde i firkløver regi. Sådan blev det ikke, da det kompagni som skulle stå for øvelsen valgte at aflyse. Sådan skulle det ikke være, mente vi i Hjemmeværnskompagni Frederikshavn, og derfor gik planlægningen i gang lige før sommerferien.DSC01685.JPG

Lørdag d. 29. august var så dagen hvor konkurrencen skulle stå. Allerede aften før var der klargøring, og lørdag morgen mødte så alle postlederne. Her blev de præsenteret for det materiel de skulle bruge ude på opgaverne og fik en opgave beskrivelse. Man kørte nu ud og gjorde de forskellige poster klar. Alt skulle være klart når deltagerne mødte.
Deltagerne mødte så kl. 09.00. Her fik de en befaling for dagens opgavemarch, hvor der skulle gennemføres 10 opgaver hen over dagen. Det hele startede på Hjemmeværnsgården, hvor alle løste første opgave på en gang. Herefter blev de sendt ud på ruten, enten alene eller sammen med en. For at løse problemet med kø dannelser blev de sendt forskellige veje rundt på turen.
Kommandobefalingsmand Kim Hansen blev hjemme på kontoret hele dagen. Her var han klar til at modtage opgavearkene fra de forskellige poster, som blev tastet ind på computeren, i den rækkefølge han fik dem i. Dette betød at da sidste mand var inde igen, forelå resultatet kort tid efter og man kunne gå i gang med præmie overrækkelsen.
DSC01756.JPGForsyningsbefalingsmand Morten Hartman havde en travl dag med at køre materiel ud til posterne, hente og levere madpakker til alle og til sidst med at indsamle alt materiellet igen.
Ude på ruten var der godt gang i posterne og alle gik på opgaverne med stor entusiasme. Det var en sand fornøjelse at se deltagerne ”tonse” rundt ude på ruten. En af posterne havde mange tilskuere. Posten var henlagt til søen inde på Knivholt. Her var der mange andre der havde aktiviteter, og dette bevirkede at der var mange tilskuere, og mange var henne og snakke med soldaterne.
Opgavemarchen var lavet sådan, at alle kunne deltage. Gåturen var på ca. 4-5 km, ruten gik op igennem Knivholt skoven og op igennem industriområdet. Opgaverne var lavet over almindelige ”hverdags ting” som vi altid møder i vores tjeneste som Hjemmeværns soldat. Der vil dog altid være forskel på om man lige er blevet iklædt, og ikke er kommet i gang med sin Lovpligtige uddannelse, eller om man har været i Hjemmeværnet nogle år og er færdig med Lovpligtig uddannelse. Sådan er det.
DSC01701.JPGEn kort beskrivelse af opgaverne følger her.
1. Skriftlig opgave, omhandlende Hjemmeværnet på kryds og tværs.
2. Førstehjælp. Behandling af en såret som er bevidstløs, kraniebrud og åbent brud på arm.
3. Observations post. Skulle med kikkert finde 10 ting som ikke hører hjemme i naturen.
4. Fysisk opgave. Løbe frem til bane med tov, kravle 10 meter medbringende 2 fyldte ammunitionskasser løbe frem til ildstilling, afgive fem skud og løbe tilbage ved at springe over det udspændte tov.
5. Afstandsbedømmelse. Bedømme afstanden ud til 9 udpegede mål.
6. Kort og kompas. Udmåling af koordinater og TS streger.
7. Signal. Samle og adskille Radio 371 i rigtig rækkefølge og udfylde skema med det fonetiske alfabet.
8. Adskille og samle gevær på tid. Dette foregik med bind for øjnene.
9. Kontrol af: Efterse gevær, klar til kontrol og lad gevær.
10. Håndgranatkast. Her skulle der rammes mål på 15, 10 og 5 meters afstand.
Dagens samlede resultat blev som følgende:
1.      Daniel Bach Christensen 198 point
2.      Christian Toft Christensen 195 point
3.      Ib Nielsen 189 point
4.      Dennis Nøhr Eriksen 163 point
5.      Claus Nielsen 163 point
6.      Nicolai Barresø Bentzen 157 point
7.      Jess Julian Nielsen 141 point
8.      Olávur Brekku 117 point
9.      Jan Steensen 111 point
10.   Sally Hedegaard 86 point
DSC01829.JPG

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring