Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Øvelse Night Hawk 2016: soldater fra SSR træner indsættelse fra helikopter vha. fast-roping.

Øvelse Night Hawk 2016: SSR støtter specialoperationsstyrker

SSR deltager endnu en gang som SOF Enabler til støtte for danske og udenlandske specialoperationsstyrker på øvelse Night Hawk. I lighed med 2014 indgår SSR som en del af en Special Operations Maritime Task Group (SOMTG).

28-09-2016

Af Joint Public Affairs CenterØvelse Night Hawk 2016

Hjemmeværnet deltager i øvelse Night Hawk. Det sker dels med patruljer fra Hjemmeværnets Særlige Støtte og Rekognoscerings-kompagni (SSR), dels med specialister og officerer i stabsarbejde, der skal planlægge specialoperationer. Det er opgaver som SSR har trænet siden 2005.

Der er brug for særlige kompetencer, når man skal støtte specialoperationsstyrker. Patruljesoldaterne fra SSR skal blandt andet kunne anvende specielle indsættelsesformer som taktisk kampsvømning og fast-roping fra helikoptere. Staben skal blandt andet kunne analysere efterretninger, planlægge specialoperationer og sikre effektiv kommunikation.
Ud over SSR deltager også et stort antal hjemmeværnssoldater som figuranter på de objekter, som specialoperationsstyrkerne skal øve sig på.


Om Øvelse Night Hawk 2016
Der tale om den største øvelse for specialoperationsstyrker på dansk jord nogensinde, når øvelsen Night Hawk 2016 i perioden fra mandag 26. september til torsdag 6. oktober løber af stablen med base på Flyvestation Aalborg og Flådestation Korsør. Desuden er det den største specialoperationsøvelse i Europa i år.

Der deltager tæt på 2000 soldater fra flere NATO- og partnerlande. Fra Danmark deltager Specialoperationskommandoen, Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet samt Hjemmeværnet. I øvelsen indgår 50 fly og helikoptere.

Formålet med Øvelse Night Hawk 2016 er at træne soldaterne i specialoperationer på tværs af værn og nationaliteter. Deltagerne skal under øvelsen gennemføre en lang række komplekse operationer, der kræver detaljeret planlægning af samarbejdet mellem de forskellige deltagende lande og danske enheder.
Billeder af SSR under Øvelse Night Hawk 2016
Fotos af SSR under forberedelsesfasen inden indsættelsen i rammen af en multi-national maritim specialoperationsstyrke (SOMTG).


Chefen for Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR), Kaptajn Anders Givskud og hans stab indgår som en integreret del af staben i den multi-nationale maritime specialoperationsstyrker (SOMTG) under øvelse Night Hawk 2016: Stab og patruljer fra SSR har i mere end 10 år trænet at indgå i en sådan ramme, med henblik på at kunne støtte Forsvarets specialoperationsstyrker - også internationalt. (Foto/tekst: SSR)


Soldat fra SSR træner indsættelse af patrulje i mørke. (Foto/tekst: SSR)Soldater fra SSR indsættes ved hjælp af fast-roping fra black hawk helikoptere. (Foto/tekst: SSR)


Fakta om SSR og Øvelse Night Hawk

SSR deltager endnu en gang som SOF Enabler til støtte for danske og udenlandske specialoperationsstyrker på øvelse Night Hawk. I lighed med 2014 indgår SSR som en del af en Special Operations Maritime Task Group (SOMTG). 


SSR har deltaget på Øvelse Night Hawk siden 2008 og har gentagende gange trænet at støtte danske- og udenlandske specieloperationsstyrker, primært landbaserede specialoperationsstyrker (LAND SOF), og de seneste to gange maritime specialoperationsstyrker (NAVY SOF).Læs mere om øvelse Night Hawk 2016: 

Specialoperationsstyrke øvelse skudt igang - (2016)


Officiel Facebook-side for Øvelse Night Hawk
Læs flere artikler om tidligere Night Hawk øvelser:
 

Øvelse Night Hawk 2008 - (2008)

Øvelse for specialoperationsstyrker får massiv støtte af Hjemmeværnet - (2014) 
Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224