Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Efteruddannelsestilbud til kursusledere og instruktører

Har du lyst til at udfordre dig selv og blive klogere på, hvordan du bedst lærer - og ikke mindst lærer fra dig? Så er 4MAT-kurserne en mulighed for at få udvidet din pædagogiske horisont og se læring fra en ny vinkel.

30-01-2016
Hjemmeværnskolen ønsker at rette fokus på mere målrettet læring af den enkelte, og har på forsøgsbasis valgt at implementere 4MAT metoden som en procesmetode for skolens lærings- og udviklingsmiljø (som et supplement til skoles øvrige pædagogiske tilbud). 4MAT metoden anvendes også ved forsvarets øvrige skoler.
 
”Det er et vildt fedt kursus. Vildt fedt. Vi fik nogle redskaber i hånden og også fik lov til at prøve dem af i praksis under kurset”, fortæller Anita Brusen, der er frivillig og har været med på 4MAT. Hun arbejder med undervisning til daglig og har stor erfaring som lærer på Hjemmeværnsskolens instruktørkurser. "Jeg vil helt sikkert også kunne bruge det her i mit civile arbejde. Vi har ikke tidligere arbejdet så meget med at inddele folk i de her personlighedstyper, så det er en spændende tilgang, der i sidste ende kan betyde at man bliver bedre til at påvirke andre, så man sikrer, at alle lærer noget."
 
Hvad er 4MAT?
4MAT er kort fortalt en metode som støtter op om den enkelte instruktør i at bevidstgøre vedkommende om egen og andres læringsstile. 4MAT sikrer gennem processer og gennem praktisk anvendelse af læringsstile, at instruktørens budskab målrettes den enkelte kursist. 4MAT finder anvendelse i både klasseundervisningen, online træningen eller i e-læring. Uddybende information kan ses på www.4MAT.dk
 
Hjemmeværnsskolen udbyder i samarbejde med 4MAT Group Danmark A/S i alt 2 x 15 kursuspladser fordelt over to kurser. Forudsætningen for optagelse er, at du har gennemført instruktørkurset. 4MAT kurser for 2016 gennemføres således:
 
 
 
Grundmodulet
(4MAT Mastering Training Design)
Certificering
(4MAT MTD Trainer)​
 
Hold 1: 3 dage i uge 09, i perioden 04 MAR til 06 MAR


Undervisningsdage: 2 dage i uge 34, i perioden 27 AUG til 28 AUG

Certificeringsdage: 2 dage i uge 39, i perioden  01 OKT til 02 OKT


Hold 2:
3 dage i uge 13, i perioden 30 MAR til 01 APR.

 
 
Har man bestået 4MAT Mastering Training Design og har man arbejdet med metoden til dagligt og således er blevet rutineret i brugen af 4MAT MTD, så har man mulighed for at blive certificeret i 4MAT (også kaldet 4MAT MTD Trainer).
 
Imellem grundmodulet og certificeringsmodulet skal du udarbejde et undervisningsforløb udviklet efter 4MAT metoden. Forløbet skal godkendes af 4MAT Danmark og sikre at du kan gennemføre certificeringsmodulet. Arbejdsbelastning på op til en arbejdsdag må påregnes.

Du tilmelder dig i aktivitetsoversigten på hjv.dk/oe/HVS.
Vi forbeholder os ret til at prioritere kursister (frivillige og ansatte der underviser på Hjemmeværnsskolen har førsteprioritet).
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring