Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Feltpræst Thue Jensen fortalte om Nymindegablejren under sin rundvisning.

Dansk-lettisk erfaringsudveksling på Hjemmeværnsskolen i Nymindegab

Lettisk dellegation besøgte Hjemmeværnsskolen i Nymindegab for at erfaringsudvikle omkring civilt-militært samarbejde.

05-08-2020

I formiddags var Adazi Kommune fra Letland forbi Hjemmeværnsskolen i Nymindegab – bl.a. med deltagelse af Vardes borgmester, Erik Buhl. Formålet med den lettiske delegations besøg på Hjemmeværnsskolen var erfaringsudveksling omkring civilt-militært samarbejde. Det lettiske besøg var dog ikke udelukkende forbeholdt Hjemmeværnsskolen, men også nogle af Varde Kommunes andre garnisoner.

Dagen i Nymindegablejren startede en rundvisning af feltpræst Thue Jensen. Efterfølgende rykkede selskabet indendørs, hvor oberst og skolechef Jens Sund overtog og fortalte om Hjemmeværnet og især, hvordan Hjemmeværnsskolen fungerer i det daglige – til inspiration og refleksion for letterne, der afslutningsvis fik lov til at stille spørgsmål og dele erfaringer med danskerne.


Oberst og skolechef Jens Sund havde lige et par ord at sige, inden han gav staffeten videre til feltpræst Thue Jensen og hans rundvisning i Nymindegablejren.


Oberst og skolechef Jens Sund fortalte om Hjemmeværnet - og især Hjemmeværnsskolen.Erfaringsudvekslingen med letterne bar præg af en afslappet atmosfære og et trygt miljø.Afslutningsvis delte Vardes borgmester Erik Buhl (i midten) og Adazis borgemester Maris Sprindzuks (til højre) erfaringer med hinanden.


Efter nogle timer i Nymindegablejren gik turen for den lettiske delegation videre til Oksbøllejren, hvor den stod på mere erfaringsudveksling for letterne.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224