Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Snart kan du nemt få et hurtigt overblik over Hjemmeværnets organisation, historie, etc.

I øjeblikket udarbejdes 4 fjernundervisningsmoduler til det nye informationskursus. Hjemmeværnsskolen tog en snak med teamet bag modulet om Hjemmeværnets organisation, historie etc., der lige nu sidder på skolen og arbejder med modulet.

24-01-2020

af Hasna Eggers

Om en lille måneds tid – nærmere bestemt 14.-16 FEB slår Uddannelsescenter Fyn, Syd- og Sønderjylland for første gang dørene op for det nye informationskursus i Nymindegablejren. Forud for kurset ligger 4 fjernundervisningsmoduler. Et af disse moduler sidder lige nu et lille team bestående af Christian (Kaptajn på Hjemmeværnsskolen), Gitte (Sagsbehandler/Lærer), Søren Laxy (Uddannelses- og støtteofficer/løjtnant fra Hjemmeværnet på Ærø) og Bjarne (IT-officer fra HDSEJ) og arbejder med. Modulet kommer til at indeholde et fjernundervisningsprogram, der omhandler Hjemmeværnets organisation, historie, etc.

"Vi er i gang med at lave et interaktivt fjernundervisningsprogram, hvor du kan klikke dig rundt i Hjemmeværnets placering, organisation, opstillingsgrundlag, osv. Mange af disse ting ligger allerede placeret på HJV.DK, men ved hjælp af det her program er det hele samlet et sted og derfor nemmere at tilgå", fortæller Christian og fortsætter: "Formålet er, at informationsofficeren eller kommunikations- og rekrutteringsspecialisten kan tage det nye program med ud, når han skal fortælle om Hjemmeværnet og rekruttere nye hjemmeværnssoldater. Derudover kan han nu let dykke ned i de forskellige distrikter og få et overblik".

Oversigt over programmets menu.

Med det nye program kan du hurtigt få et billede af, hvordan hele Hjemmeværnet ser ud.

"Det kan godt være, at du har en stor viden om dit eget område og kompagni, men en ny rekrutteringsspecialist kan komme direkte fra LPU 4 med et grundkursus blive rekrutteringsspecialist. For at få et større billede af hele Hjemmeværnet, kan han med programmet gå ind og se, hvor det hele ligger og, hvordan det hele hænger sammen", tilføjer Bjarne.

"Brugerne skal dog være opmærksomme på, at der er tale om en generisk fremstilling. Det vil sige, at programmet viser en standard distrikts- og kompagniorganisation, men derfor kan der godt være, at et specifikt kompagni f.eks. har to patruljedelinger i stedet for en eller omvendt", afslutter Christian. 

 

 


Sådan ser programmet ud, når man klikker sig videre.

Det nye fjernundervisningsprogram har arbejdstitel 'Introduktion til Hjemmeværnets organisation, geografiske placering samt historiske baggrund og fakta', men der arbejdes på en mere tilgængelig titel, inden det bliver frigivet i uge 5.

NB! Udgivelsen er en pilotudgive. Derfor vil der komme ændringer undervejs. Teamet samles igen i efteråret 2020 for at revurdere programmet. Din mening, som bruger af programmet, er derfor vigtig for os. Skriv gerne med ris og ros til kaptajn Christian Nissen-Petersen på hvs-stu-03@mil.dk.    

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224