Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

VI SOEGER INSTRUKTOERER TIL OP ORBITAL I UKRAINE!

Hjemmeværnsskolen søger instruktører til at gennemføre træningen af 10. Brigade i Rivne, Ukraine i perioden d. 3. juni til d. 3. august.

12-04-2019

​​​​​​​​​

Hjemmeværnet skal opstille Military Training Team (MTT) og i rammen af UK Short Term Training Team (STTT) 1019 gennemføre træningen af 10. Brigade (UKR). Kurset hedder Qualification Standards (QS1) og omhandler enkeltkæmperfærdigheder på HBU og LPU/HRU-niveau. 

 

”Train the Trainer” er de didaktiske færdigheder, der er vigtige, hvis man ønsker at uddanne instruktører. Derudover er Førstehjælp (TSE) og skyde(lærer) efterspurgte færdigheder, men de er ikke et krav for vores instruktører. Det er dog en fordel, hvis instruktørerne er omskolet til AK-familien. Hvis ikke, vil der ske en omskoling inden udrejse.

 


KRAV TIL DINE KVALIFIKATIONER

 

Ubetingede

·     Du har gennemført instruktørkurset og tidligere undervist i LPU, gruppeførerkursus eller delingsførerkursus.

·     Du har gode engelsk kundskaber.

·     Du får fortaget en periodisk helbredsundersøgelse (Forsvarets fysiske tests og Helbredsgodkendelse)

·     Du får fortaget de relevante vaccinationer (Vaccinationerne skal fortages inden d. 1. maj, da de skal boostes senest d. 29. maj)

·     CAC-A.

 

Betingede

·     Anvendelse af tolk.

·     Erfaring med INTOPS.

 

 

SITUATION OG TRUSSEL

 

Generelt er situationen stille og rolig i Ukraine. Særligt i byer, som Rivne, hvor hverken politiske beslutninger eller russisk indflydelse påvirker hverdagen eller træningsopgaven. Træningsholdet kommer til at gennemføre virket i et kendt og sikkert miljø med indkvartering på hotel, og træningen vil foregå i et veletableret kombineret træningsområde.

 

Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer dog, at der eksisterer en trussel mod bidraget og Forsvaret i cyber- og efterretningsdomænet, men der er ingen direkte eller indirekte militære trusler fra kamphandlinger mod bidraget i OP ORBITAL Area of Operations, der omfatter hele den ukrainsk-kontrollerede del af Ukraine.

 

Desuden vurderer Forsvarets Sanitetkommando, at sundhedstruslen er lav.      

 

 

STYRENDE TIDER FØR UDSENDELSE

 

27 APR: Informationsmøde og Fysisk Test, Ryes Kaserne i Fredericia.

 

UGE 21: Missionsorienterende Uddannelse, Slagelse 

 

 

ANSÆTTELSESVILKÅR

 

Tjenesterejse: Opgaven gennemføres som en helt almindelig tjenesterejse med registrering af arbejdstid (time for time, natpenge, weekendtillæg og §15 frihed)

 

Kontraktansættelse: 14 uger (9 ugers indsættelse, 1½ uges forbedredelse, 3½ uges afvikling og MF (evt. resterende MF udbetales.) 

 

Teamleder: KN fra Hjemmeværnsskolen (ansat)

 

Instruktører: Instruktører bliver ansat som oversergent.

 

Løn: OS-niveau er ca. 25.700,- ex. pension og feriepenge. Dog mulighed for lønforhandling. Derudover ydes der fulde udenlandske time- og dagpenge (509 KR pr. dag) med fradrag for evt. fri kost (15/30/30)

 

Arbejdstid: Ca. 50 timer pr. uge i alt: 8 timers undervisning pr. dag samt 2 timers forbedredelse og evaluering (må ikke overstige 13 timer). Ramme for MF er 100 timer pr. medarbejder.

 

Forsikringsforhold: Personellet er omfattet af lov om arbejdsskadesikring for skader opstået under eller som følge af arbejdet eller de forhold, der foregår under tjenesten. Det danske personel er omfattet af tjenesterejseforsikringen og er alene omfattet af Forsvarets særlige erstatnings- og godtgørelsesordning ved skader, der forårsages af terrorhandlinger, udløsning af atomenergi, krig eller krigslignende tilstande, oprør, borgerlige uroligheder, gidseltagning, kidnapning og hijacking. 



Kontakt venligst KN Christian R. Nissen-Petersen på hvs-stu-03@mil.dk eller 40 31 76 90, hvis du har spørgsmål.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring