Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

 Nyhedsarkiv

Vælg datointerval
Vælg en dato fra kalenderen.
-
Vælg en dato fra kalenderen.
Nyhedstype
Flere søgeindstillinger
Vis nyheder med emne
Fritekst      
Vis fra hele hjv.dk
29-10-2021

Mød sektionerne - Staben, Planlægningssektionen og Driftssektionen

"Mød sektionerne" er en lille serie, hvor vi præsenterer hver sektion på Hjemmeværnsskolen, så du kan få et indblik i deres daglige arbejde.
26-10-2021

Grundlæggende Instruktørkursus i Kenya

For et stykke tid siden kunne vi fortælle, at Hjemmeværnsskolen havde været i Ukraine for at uddanne instruktører. I denne uge er turen kommet til Mombasa i Kenya.
21-10-2021

Generalen på besøg ved Hjemmeværnsskolen

Mens mange holder efterårsferie, er Hjemmeværnsskolen i gang med at uddanne en masse soldater. På HGU, Gruppeførerkursus og Chefkursus fik de i går en ekstra oplevelse, da chefen for Hjemmeværnet (CHV), generalmajor Jens Garly, besøgte kurserne.
29-09-2021

Ny estisk skolechef på besøg i Nymindegab

Den estiske hjemmeværnsskole, Kaitseliit, har fået ny skolechef i oberstløjtnant Meelis Pernits, der sammen med sin lille delegation på i alt 3 personer, er de første udenlandske gæster til at besøge Hjemmeværnsskolen efter coronapandemien.
25-08-2021

Stærkest sammen!

Kampråbet er egentlig lånt fra en enhed i Hæren, men er dækkende for det, som kursisterne blev udsat for i de 9 dage, HGU varer. Der blev grint og grædt, svedt og bandet og dannet netværk og kammeratskaber på tværs af alder, kompagnier og landsdele.
19-08-2021

Kursist fra Grønlands Politi gæster Grundlæggende Instruktørkursus

Lige nu kører Grundlæggende Instruktørkursus – specielt for politiet – i Nymindegab. Kursisterne kommer som vaneligt fra nær og fjern, og en af dem har taget hele den lange vej fra Grønland for at lære om instruktørvirket.
17-08-2021

Hjemmeværnsskolens nye skolescenarie

Hjemmeværnsskolen har indtil nu anvendt forskellige scenarier på primært taktiske kurser, føreruddannelser og kursus i stabsmetodik. Disse erstattes nu af ét scenarie til anvendelse på flest mulige af skolens kurser.
28-06-2021

Usædvanligt højt antal skydelærere fra Marinehjemmeværnet underviser på HGU

Mens temperaturen langsomt stiger på skydebanen i Nymindegablejren, er ca. 20 kursister på Hjemmeværnet Grunduddannelse (HGU) i gang med at lære at skyde. Det sker med hele 4 skydelærere fra Marinehjemmeværnet, og det er et højt antal ift. normalen.
28-05-2021

Hjemmeværnsskolen er klar med alle flexmoduler på informationsområdet

Efter en lang række (corona)aflysninger bliver de civilt kompetencegivende flexmoduler indenfor informationsområdet endelig en realitet dette efterår.
07-05-2021

En beretning fra Sygehjælperkursus

Hjemmeværnsskolen har netop gennemført Sygehjælperkursus i Nymindegab. Et næsten komplet hold af kursister bestod efter 10 dages kursus. Her er en beretning fra en af kursisterne.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring