Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Marked i Hogager

Lørdag den 6. august var kompagniet repræsenteret med en stor stand på det årlige marked i Hogager.

07-08-2022

Tekst & foto: Fl. Søgaard & J. Krätz Andersen.

Med vejret som modspiller, havde kompagniet opstillet pavilloner, så publikum kunne se og pille ved materiel, mens de stillede spørgsmål. Der var pæn interesse fra de besøgendes side lige fra børn til voksne, hvor der også var mange tidligere værnepligtig, som lige skulle have enkelte ting på plads. 

 

Der forklaret og fortalt af det skiftende personel, og rent fysisk var Torben, vores STV også repræsenteret, her kunne man forsøge sig med håndgranatkast, hvor flere viste evner til at ramme målene. I løbet af dagen var der personel ude på selve markedet i fuld udrustning for at vise os yderligere frem.


I løbet af dagen var der tre demonstrationer, hvor en gruppe rykkede frem og blev beskudt, en mand såret her på blev en fjende blev elimineret og man trak sig tilbage, slæbende på den sårede, mens to mand dækkede tilbagetoget. Masser af krudt og kugler og aktivitet. Inde selve starten blev det hele forklaret af næstkommanderende, Mads, som så blev afløst af chef Kim, der orienterede om hundetjenesten. Her var det Lone og hendes hund, som viste hvordan man pacificerede en ubehagelig person. Der var pæne applauser fra publikum, ved de tre demonstrationer i løbet af dagen.


Omkring et dusin personer viste stor interesse for deltagelse i Hjemmeværnet, hvad det så endeligt bringer med sig er uvist.


Ved middagstid dukkede Lise op med forplejning i form af smørrebrød og løbende var der kaffe, sodavand, postevand og frugt i opholdsrummet.

Alt i alt en tilfredsstillende dag for den snes mennesker, der deltog.


Fakta

​Kompagniet viste sig frem på Hogager Marked med både stand og demonstrationer af vores virke.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring