Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Salonskydningen er afsluttet

Onsdag den 26. marts blev denne sæsons sidste skud i forbindelse med salonskydningen afgivet.

05-04-2023

​Tekst & foto: J. Krätz Andersen, webredaktør


I det daglige hører man ikke meget om salonskydning, men det har stadig sin berettigelse, både som et socialt arrangement, men bestemt også som regulær uddannelse. Man kan uden større besvær lære en hjemmeværnsmand at skyde ganske udmærket på salonbanen.


I dag er det hovedsageligt den ældre generation, der deltager og får et par gode timer ud af det. Salonskydningen kompenserer lidt, da de ældre ikke længere kan klare turene i terrænet i samme tempo som de unge. Dog er der begyndt at dukke flere af de yngre medlemmer af kompagniets folk op, og tendensen ser ud til stille og roligt at gribe om sig.


Bernd Schafer havde med vanlig omhu planlagt skydningen og spændingen blev endelig, efter en omskydning med et par skytter, udløst med fordeling af præmier. Endvidere blev en ny pokal indstiftet, da der ikke var plads til flere navne på den gamle.


Vi samledes til kaffe og for en gangs skyld kagemand efter skydningen og præmierne blev fordelt. En hyggelig aften på alle måder som vanligt.​​


Fakta

​Salonskydningen blev afsluttet.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring