Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Klar til marchtur til stranden i Blokhus

Fortjent sommerferie i musikkorpset

Efter en meget travl juni måned sluttede Musikkorpset forårssæsonen af med en turistkoncert på torvet i Blokhus.

30-06-2015
​Af Per R. Nielsen
Det er efterhånden blevet en tradition, at musikkorpset spiller en turistkoncert i Blokhus lige inden korpsets medlemmer går på en velfortjent sommerferie, mere om dette senere.
 
Juni måned har budt på mange forskelligartede opgaver. Den første koncert var i forbindelse med Kulturnatten I Hjørring torsdag den 4. juni. Denne koncert blev markeret som korpsets jubilæumskoncert, da det den 1. juni var 65 året for korpsets oprettelse.
  
Fra koncerten på Springvandspladsen i Hjørring
Torsdag den 18. juni stod den på koncert og marchtur ved Nordisk Soldaterforeningsstævne på Aalborg kaserner. Først skulle de fire nordiske flag hejses ved morgenparaden med behørig
musikledsagelse aftil nationalmelodierne.
Derefter skulle der marcheres fra Hvorup kaserne til mindestenen på Nørre Uttrup kaserne, her var der kransenedlæggelse og signal fra korpsets solocornetist Johnny Schjoldager.
Efter frokost stod den på en marchtur fra Gammeltorv til Utzoncentret, her var arrangeret byens modtagelse for alle deltagerne.
 
 
Fra kransenedlæggelsen på Aalborg kaserner
 
Lørdag den 27. juni stod den på musikalske indslag ved Åbent hus på Flådestation Frederikshavn. Det blev til to koncerter og en marchtur rundt på Flådestationen.
Arrangementet var koblet sammen med et andet stort arrangement i Frederikshavn nemlig Tordenskjoldsdagene.
Der var - efter avisen - næste 6.000 besøgende på Flådestationen denne dag.  
 
Koncert på paradepladsen på Flådestationen
 
Endelig søndag den 28. juni stod den på turistkoncert i Blokhus. Der er altid mange mennesker som besøger Torvet og lytter til musikken, mens de nyder en is eller en anden form for forfriskning.
Da koncerten var færdig blev der stillet op til en marchtur til Stranden, hvor det lokale kanonlav traditionen tro skyder solen ned. De har i øvrigt vist aldrig ramt.
Koncert på scenen i Blokhus
Denne aften oplyste over kanoneren, at de i stedet ville skyde hul i skylaget. Men det gik heller ikke, da det i mellemtiden var begyndt at regne lidt for meget til at holde krudtet tørt.
Nå, godt det var sidste arrangement inden sommerferien, så kan uniformerne vel nå at tørre og blive presset inden næste gang.
Nu skulle man umiddelbart tro, at der holdes pause på instrumenterne sommeren over, men det er langtfra tilfældet.
Der holdes FerieBrass under Brass Nord i Aalborg 5 gange i løbet af sommeren, hvor en del af korpsets medlemmer spiller med. Nogle spiller også i andre orkestre der ikke umiddelbart holder ferie i sommermåneden.

Mange af medlemmerne har også tilmeldt sig til Hjemmeværnets Sommermusikkursus, der holdes i Nymindegab lejeren i uge 32. Dette er et kursus mange ser frem til år efter år. Det er stedet hvor man samtidig med at man dygtiggør sig musikalsk under professionelle instruktørers ledelse, også møder kollegaer fra andre korps i hele landet.
Hjemmeværnets Musikkorps Nordjylland ønsker hermed alle en god sommer. 
 

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring