Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Soldaterne var tæt på

Musik til ”Flagdag for Danmarks Udsendte”

Musikkorpset spillede i både Frederikshavn og Aalborg på denne dag, hvor Danmarks såvel nuværende som tidligere udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet.

10-09-2015
Frederikshavn
På Flådestation Frederikshavn blev der afholdt en parade.
På trods af det overskyede vejr var der mødt en pæn skare ansatte op, for at mindes de udsendte. Hjemmeværnets Musikkorps spillede for gæsterne både før og efter ceremonien.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fungerende Garnisonskommandant Knud Leimand holdt en tale om det at være udsendt og om det at være pårørende hjemme. Han talte også om de omkostninger en sådan udsendelse kan have både fysisk og psykisk for den udsendte og de forandringer det kan betyde for livet hjemme i familien.
 
Marineforeningen, Garderforeningen og Hjemmeværnet havde valgt at deltage med deres faner, og stod i stille regn mens orlogspræst Laurits Korsgaard afsluttede den officielle del af arrangementet med sin tale.
Læs mere på Flådestationens hjemmeside
her
Musikkorpset hastede videre til næste opgave
Aalborg
På Gl. Torv i centrum af Aalborg havde godt 400 soldater fra Trænregimentet, Air Transport Wing samt Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland taget opstilling til parade. Underholdningen blev leveret af Hjemmeværnsdistrikt Nordjyllands Musikkorps, og de mange faner fra diverse myndigheder og soldaterforeninger pyntede flot på pladsen.
Paraden indledtes med underholdning af musikkorpset, hvorefter Garnisonskommandanten oberst Jess Møller Nielsen holdt en tale til byen, soldaterne og deres pårørende.
Dagens hovedtaler Udlændinge-, Integrations- og Boligminister Inger Støjberg (MF, V) takkede i sin tale soldaterne og deres pårørende på vegne af regeringen.
 
Musikkorpset underholdt inden selve ceremonien
 
Musikkorpset, de godt 400 soldater, fanerne samt soldaternes pårørende marcherede derefter gennem Aalborgs gader, hvor mange tilskuere havde taget opstilling og viftede med de udleverede flag.
Marchen sluttede ved Budolfi Kirke, hvor der var gudstjeneste ved Provst Folmer Toftdahl-Olesen.
 
 I spidsen for mere end 450 soldater og civile
 
Læs mere på Trænregimentets hjemmeside her
Efter marchturen trængte alle musikerne til at komme i noget tørt tøj, efter at have oplevet regn til begge dagens optrædener.
 
Et flot skue i Aalborgs gader 


 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring