Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed


Orkesteret modtager tilhørenes applaus.


Julekoncert Hirtshals Kirke

Alle borgere i Hirtshals var onsdag den 3. december indbudt af Hjemmeværnsdistrikt Nordjyllands Musikkorps til en julekoncert, hvor der blev spillet et bredt sortiment af brassbandmusik krydret med kendte jule salmer.

05-12-2015
Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard
 
Henrik den VIII af England havde skrevet aftens første nummer – ”Passtime with Good Compagny”.  De første trommehvirvler kunne også lede tilhørernes tanker hen på en af de mange henrettelser, der blev gennemført på hans nærmeste.
 
Chefen for musikkorpset, kaptajn Glenn Guldhammer bød herefter alle hjertelig velkommen til aftens arrangement og sagde blandt andet: ”Jeg håber, at I vil synge med på de tre sange, der er indlagt i aftens program ”Blomstre som en rosengård, Forunderligt at sige og Dejlig er Jorden".
 
    
Dirigenten Mads Slej fortalte herefter en masse spændende ting til de enkelte numre: ”Det næste nummer er Christmas Piece” af Goff Richards. Komponisten gav stykket dette navn, da ens tanker bliver ledt hen til julen”. Og lyttede man efter, kunne man fornemme folk skøjte hen over en sø, slæder der kørte gennem sneen, børn der byggede snemænd og familier, som pyntede juletræer.
 
 Mads Slej lagde denne aften meget vægt på at få fortalt noget om arrangørerne bag ved de enkelte musikstykker: ”Arrangementet er lige så vigtigt en medspiller for os musikere. Vi respektere dem for at ville ”omskrive” musikken så det passer til et brassband.
 
Mads Slej præsenterede alle arrangementerne.
 
Normalt bliver der ikke klappet så meget i en kirke. Men denne aften, var der stort applaus efter hvert eneste nummer. Specielt efter, at Joachim Ove på sin tuba havde spillet aftens solonummer i stykket ”Londonderry Air”, måske bedre kendt som ”Dannyboy”. Joacim Ove fik virkelig brugt instrumentets dybe klang som gav nummeret en blød og varm lyd. Han kunne dog også få tubaen til at spille høje toner.

 Nogle af aftnens tilhører.                                                          Joachim Ove spillede Londonderry Air på en tuba.

Mary´s Boy Child” var aftenens popnummer arrangeret af hollænderen Jan van Kraeydonck i 1980érne. Dirigenten Mads Slej udtalte:” Orkestrets sammensætning er næsten identisk med et Big Band, hvorfor det er muligt at spille dette julenummer som et popnummer”.
 
Der spilles igennem.
Aftenens sluttede af med at alle tilhører og musikere blev budt på kaffe.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring