Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Holdet fra Hjemmeværnets musikkorps Nordjylland

Årets kursusbegivenhed i Hjemmeværnsmusikken

Mange medlemmer af musikkorpset deltager i årets musiksommerkursus i Nymindegab.

05-08-2015
For 15. år i træk er der arrangeret musiksommerkursus på Hjemmeværnsskolen i Nymindegab.
Der deltager 125 kursister fra landets 15 musik- og tambourkorps. Kursisterne er fordelt i et harmoniorkester og et brassband. Det er fantastisk at se den stor gensynsglæde der er mellem mange af dem, som har været med tidligere, samt gode kontakter til de nye som heldigvis stadig tilgår.
Formålet som er beskrevet i en kursusbeskrivelser er:
”Hjemmeværnets Musiksommerkursus har til formål, at højne det musikalske niveau for de deltagende musikere samt medvirke til erfaringsudvekslinger for Hjemmeværnets musik- og tamburkops”.


Til at hjælpe med at nå målet er der engageret to dirigenter. Til harmoniorkestret er det Lennart Blak-Jensen og til brassbandet Jakob Vilhelm Larsen. De har et antal stemmeinstruktører, som alle er professionelle musikere, til at hjælpe med gruppeprøverne.
 
 
Dirigent for brassbandet Jakob V. Larsen
 
Kursus løber fra søndag til torsdag aften, hvor der sluttes af med en koncert ved Skaven Strand, hvor den lokale turistforening i samarbejde med det lokale Hjemmeværn står som arrangører.


Fra Nordjyllands musikkorps deltager 20, hvoraf nogle arbejder med selve kursusadministrationen, logistikken og servicering af kursister og instruktørstab.
 
 
 
 
Dirigent for Harmoniorkesteret Lennart Blak-Jensen
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring