Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Gardahusarne med heste kom tæt på musikkorpset under fotosessionen

Garderhusarerne kom tæt på musikkorpset

Hjemmeværnværnets Musikkorps Nordjylland var lørdag med til at fejre Kastellets fødselsdag sammen med godt 400 andre aktører og godt 3.000 gæster

08-11-2014

I anledningen af dagen aflagde H.M. Dronningen Kastellet et besøg og åbnede jubilæumsudstillingen i Den Historiske Samling. De mange gæster fik i løbet af dagen mulighed for at høre mange forskellige musikkorps, hvor de fleste kom fra Hjemmeværnet.

 
Nogle af de mange tilskuere der gav sig tid til at lytte til musikken

 
Slaget på Kirkepladsen
Umiddelbart før Hjemmeværnets Musikkorps Nordjylland gik på scenen var der blevet vist et stort og spændende historisk slag ” Slaget på Kirkepladsen”, som var et militærhistoriks opvisning, hvor danske og engelske partner bekrigede hinanden.
 
Englænderne gør sig klar til kamp med musik

Musikkorps Nordjylland var et af de sidste musikkorps, der kom på scenen kl. 14. Trods tidspunktet var der over 100 gæster, som overværede koncerten. Dirigenten Mads Slej præsenterede med sin vanlige humor og gode fortællinger de ni musikstykker.
 

Slaget på kirkepladsen mellem englænderne og danskerne 1807
 
Highland Cathedral
Specielt musiken ”Highland Cathedral” blev virkelig godt modtaget. Trommerne blev hentet frem foran musikkerne, således at de kunne illustrerere de trommeslagere, der har gået foran soldaterne i det skotske højland. 

Trommespil til musikken Highland Cathedral
En af gæsterne kom efterfølgende hen og spurgte ind til netop dette musikstykke. Hun skulle ud og købe en CD med netop dette nummer.
De 35 musikere fortsætter søndag med en koncert ved Nationalmuseum og Biograf Teateret

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring