Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Der spilles stående til "Horizon"

Musikere bliver bedre og bedre

Hjemmeværnets musikkorps, Nordjyllands meget varierede koncertprogram til årsprøven fik mange rosende ord fra censor.

30-03-2015

Med mere end 30 år i bagagen som musiksagkyndig censor i Hjemmeværnet, var det en meget fornem tilbagemelding Arne Christensen gav til de nordjyske hjemmeværnsmusikere. Indgangsreplikken fra Arne Christensen var følgende: "Jeg har skrevet en masse bemærkninger om, hvor meget I har forbedret jer siden sidste år, men der er stadigvæk plads til forbedringer"

Aftenens program var meget afvekslende. Korpset lagde ud "Horizons", hvor mange af musikerne stod op og spillede. Herefter fortsatte de med "Oslo march". Og så lidt før fodboldkampen mellem Danmark og USA begyndte, kunne de mange gæster høre musikken til "Der er et yndigt land".
Solisten Morten Haldrup på Eb horn

I repertoiret denne aften var der selvfølgelig også militærmusik i form af "Den danske hærs honnør march". For at give musikerne mulighed for at finde de næste noder, og give lidt hvile til læberne fortalte dirigenten Mads Slej lidt om det næste nummer: "Når orkestret er ude og spille til støtte for det øvrige forsvar, som f.eks. Soldatens dag, spiller de meget militærmusik" fortalte han.
I det næste nummer, "Over the Rainbow", indgik solisten Morten Haldrup på horn, og for denne præstation fik han meget store roser fra Arne Christensen.
  

Der var gang i trommestikkerne
 
Hvis tilskuerne var gode til at danse tango havde de mulighed for det til numret " Tango Jalousie" af Jacob Gade, som dirigenten Mads Slej fik orkestret til at spille efter hans tanker.

Orkesteret spiller næsten aldrig til en koncert uden, at der spilles filmmusik. I aftnes sidste nummer var det muligt at leve sig ind i piraten Jack Sparrow kamp for sit skib "Black Pearl" fra filmen "Pirates of the Caribbean".

Censor, organist og

studielektor Arne Christensen

Fakta

Hjemmeværnets musikkorps Nordjylland er oprettet i 1950 og har 65 års jubilæum den 1. juni 2015. Det er et brassband med tilhørende slagtøjsgruppe.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring