Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Erik Petersen fra Hjemmeværnskommandoen er cencor for march med musik

Alt i alt en rigtig god årsprøve

Hjemmeværnets musikkorps Nordjylland fik mange roser samt vejledning af den musiksagkyndige efter en velgennemført march og koncert på Hjemmeværnsgården – Vandstedgård i Hjørring.

29-04-2016
Erik Petersen fra Hjemmeværnskommandoen udtalte følgende om march prøven: ”Det var en flot march I gennemførte. Tambourmajor Gitte Nygaard satte jer godt op, så det så pænt ud og I havde nogle fine sideretninger. Jeg godkender jeres march som bestået.”
Dirigenten for Musikhjemmeværnskompagniet, Mads E. Slej, som præsenterede årsprøvens seks numre havde udfordret musikerne til denne årsprøve med blandt andet konkurrencemusik og udklædning til et af numrene.
Udfordringer med musik mønstre
Halvvejs gennem koncerten skulle musikerne bevise, at de kunne spille et stykke konkurrence musik ”Patterns” af Edward Gregson, der skrev stykket til Butlins Youth Brass Band Championships i 1964 i en konkurrence på Royal Albert Hall. Musikerne skulle vise, at de kunne gennemføre en dialog mellem de enkelte instrumentgrupper samt foretage adskillige takt arts skifte.
Musik sagkyndig Lennart Blak Jensen fra Hjemmeværnskommandoen udtalte efterfølgende: Numret ”Patterns” ligger godt til jer. I havde et godt drive i starten, men skal gøre mere ud af accenterne”.  Det vil sige, at musikerne skal spille med en højre lydstyrke på nogle af tonerne.

Et af aftenens andre numre var ”Passtime with Good Company”, der måske er skrevet af Henrik d VIII. Tilskuerne kunne måske fornemme, at Henrik d. VIII kom gående gennem rummet for at se efter, hvem der skulle være den næste, der skulle miste hovedet. Lennart Blak Jensen anbefalede derefter, at orkestret bør finde en gammel tambour tromme, så der kan komme endnu mere kraft i den mørke hule klang i begyndelsen af musikken.
 

 

Udstyrs stykke

Aftenens højdepunkt var uden tvivl Leonard Cohns – Hallelujah fra 1984. Det er blevet indspillet af rigtig mange forskellige kunstnere gennem tiden. Dirigent Mads E. Slej havde arrangeret aftenens nummer, så der blev spillet tre vers. I første vers stod Leonard Cohn med sin kendte hat og spillede en del af et vers.
​ 
Forklædte musikere som Celine Dion og Leonard Cohn 
De sidste, der optrådte med numret var to af de fire canadiske tenorer og Celine Dion med sit lange hår, kendt fra Oprah Winfrey showet i 2010. Under parykken gemte Johnny G. Schjoldager sig. Han kæmpede lidt med ikke at få for meget af det lange hår ind i mundstykket.

 

Schreck og to af de fire canadiske tenorer
 
 

Afslutning og evaluering

Lennart Blak Jensen sluttede aftenen af med ordene: ”Alt i alt en rigtig god årsprøve. Gode musikvalg og godt spillet. Alle mine bemærkninger er en hjælp til selvhjælp.”nye musiksagkyndige Lennart Blak Jensen sluttede aftenen af med ordene: ”Alt i alt en rigtig god årsprøve. Gode musikvalg og godt spillet. Alle mine bemærkninger er en hjælp til selvhjælp.”


Lennart Blak Jensen lytter til takterne i et af de mange numre, mens Erik Petersen ivrigt gør notater.


 

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring