Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

65-års jubilæumskoncert med Hjemmeværnets Musikkorps Nordjylland

Torsdag den 4. juni kl. 18. spiller Hjemmeværnets musikkorps Nordjylland, 65 års jubilæumskoncert på Springvandspladsen i Hjørring. Koncerten afholdes som en del af kulturnatten.

20-05-2015

Hjemmeværnets musikkorps Nordjylland blev oprettet på initiativ af kompagnichef K. G. Wanting, Nr. Saltum. I Pandrup boede der på det tidspunkt en gammel spillemand ved navn Jens-Peter. Han havde en del elever i Saltum, hvoraf flere havde forbindelse til Hjemmeværnet. De fandt sammen og begyndte at øve under ledelse af daværende muremester i Ingstrup, Niels Nielsen. I 1956 fik orkesteret for første gang besøg af Hjemmeværnets Musikudvalg og fik en egentlig godkendelse som Hjemmeværnsorkester. Hjemmeværnets Musiksagkyndige kommer stadig på besøg en gang om året og bedømmer om orkesteret lever op til standarten. Det går godt hver år.


I dag består orkesteret af ca. 40 medlemmer. Alderen spænder bredt, fra midt i 20’erne til over 70 år. Også geografisk spænder orkesteret bredt, med medlemmer lige fra Skagen til Hadsund. Orkesteret har i dag tilhørssted på Hjemmeværnsgården Vandstedgård i Hjørring. Her øves der hver onsdag under ledelse af dirigent Mads Slej. Orkesteret optræder ca. 20 gange om året. En del arrangementer foregår i forbindelse med militære arrangementer f.eks. på Aalborg kasserner, men der arrangeres også egne koncerter. Hvert år spilles der f.eks. julekoncerter i Sct. Catharinæ og Hirtshals Kirke, orkesteret deltager ved 4. maj og selvfølgelig ved Kulturnatten i Hjørring.

 
Ved kulturnatten i 2014 rykkede orkesteret ind på Springvandspladsen. Koncerten blev et tilløbsstykke med rigtig mange tilhørere. Også de forretningsdrivenderundt omkring pladsen var rigtig glade for orkesterets koncert, så orkesteret er selvfølgelig på plads igen i år.  I år spilles koncerten som 65-års jubilæumskoncert. Puplikum kan forvente en underholdende og velspillet koncert med numre fra orkesterets brede Repertoiret, indeholdende både flotte Soloer, kendt filmmusik og popklassikere. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring