Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Dirigent Mads Slej byder velkommen til årets første eksersits- og marchtræning

Træning til deltagelse ved årets Nijmegenmarch

Som med alle der skal deltage ved årets 4. dages march i Holland, krævers der også meget træning af de deltagende musikkorps. Musikkorps Nordjylland er blevet pålagt opgave at repræsentere Danmark og dansk forsvar i dette års 100 års jubilæumsarrangement.

10-02-2016

Lørdag den 16. juli rejser Hjemmeværnets musikkorps Nordjylland afsted til årets Nijmegen march. Men inden da er der en lang række ting der skal være tjek på. Forberedelserne har været i gang længe og lørdag den 6. februar blev der taget et stort skridt nærmere årets tur. Her gennemførte orkesterets medlemmer nemlig en 5 timer lang marchtræning. 

For at hjælpe orkesteret og for at sikre, at der blev arbejdet efter de rigtige retningslinjer, havde Erik Brender taget turen til Aalborg fra Århus.  Kl 9.45 mødte orkestermedlemmerne op i gymnastiksalen på Nr. Uttrup kaserne, til en lang dag i marchens tegn. ​ ​
Formiddagen gik med at øve sving og vendinger uden instrumenter. March uden instrumenter, lyder måske som en nem opgave for et musikkorps, men selvom Erik var godt tilfreds med udgangspunktet, var der nok at tage fat på. Sideretning, skridtlængde, kadence, vinklen på sving, afstand, følg en kommando, hurtig opstilling osv. osv. osv.
Erik Brender viser og fortæller 
Efter et par timer, var der heldigvis frokost og en tiltrængt pause. Franz Andersen havde brugt formiddagen på, at optage filmklip af træningen. Efter frokosten, blev filmen set igennem, inden orkesteret var klar til mere træning. Efter en kort tur, uden instrumenter, fik musikerne endelig deres instrumenter i hænderne. Ikke for at spille på dem, men for at øve sig i at gå med dem. Det udløste så nye problemer, for hvordan er det nu egentlig man bære instrumentet, når der ikke spilles? Det spørgsmål blev ikke endeligt besvaret, men der blev dog fundet frem til, at cornetter skal bæres i højre hånd.
Efter endnu et par ture, fik musikerne endelig lov til at spille. Orkesteret gik et par omgange i gymnastiksalen, inden turen gik udenfor. Her skulle alt det øvede så prøves af i mere naturlige omgivelser. Der var lidt forvirring, men efter et par korte ture, var der alligevel tid til at lære noget nyt, eller i hvert fald opfriske gammel kundskab.
Hvordan går man fra tre rækker ind på en? Simpelt, man går en række ad gangen.
Det gik heldigvis rigtig fint, og efter en tur ned i en affaldskælderskakt og op igen, var klokken pludselig blevet 15.00 og marchtræningen var slut.

Stabstambour Gitte Nygaard tjekker afstand og retning før afmarch. (Foto: Lars Højgaard).             

 

Fakta

Det er lysten til at ville, der giver evnen til at kunne” - og du kan. Oberst Mogens Bech Chef for Dansk Nijmegen Kontingent
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring