Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Huw Thomas dirigerer Hjemmeværnets Musikkorps, Nordjylland på øveweekenden i Frederikshavn.

En weekend med musik.

I weekenden den 2-3 april, var hjemmeværnets Musikkorps, Nordjylland på øveweekend i Frederikshavn.

04-04-2016
Lørdag morgen kl 8, mødte de godt 30 musikere op på Søværnets Sergent– og Grundskole i Frederikshavn. Dagen startede med indkvartering og opsætning af slagtøj. Herefter var alle klar til, at tage fat på musikken kl. 9.00. Orkesteret havde hyret den Walisiske dirigent Huw Thomas, til at stå for undervisningen hele weekenden. Orkesterets sædvanlige dirigent Mads Slej, havde i stedet taget plads blandt musikerne. Begge orkesterets sædvanlige euphonium spillere, var fraværende, så Mads Slej tog sig af den plads. Blandt de fremmødte, var der også andre nye ansigter. Ib på tuba, Ida på cornet og Jonas i slagtøjsgruppen. Alle tre skal deltage i orkesterets tur til Nijmegen i juli, og var mødt op for at lære orkesteret at kende.

 

 

Hele lørdagen blev brugt på at øve. Huw Thomas mente kl. 9 var tidligt at starte på de forskellige numre, så inden orkesteret kastede sig over musikken, viste han forskellige ”brain breaks” og der blev brugt god tid på opvarmning. Lørdagens musikalske program sluttede kl. 18, hvor det var tid til aftensmad.

 

Efter aftensmaden skulle uniformerne mønstres. Alle skulle møde i uniform 69 og så blev hver enkelt tjekket igennem, af forsyningsbefalingsmand Leon Løth. Efter en lille time med mønstring, var dagens sidste punkt medlemsmøde, hvor chef Glenn Guldhammer fortalte om, hvad der røre sig i orkesteret. Turen til Nijmegen og om rokering i befalingsmandsgruppen, hvor Heidi Kjølby Andersen tiltræder fra 1. maj, som ny kontaktofficer og Charlotte Skjønning forlader den post, for at blive It-befalingsmand.

Da medlemsmødet sluttede, var der tid til kammeratligt samvær.

 

Søndagen startede, for de flestes vedkommende, med morgenmad kl. 8. Efter morgenmaden stod Huw Thomas igen klar til at arbejde med orkesteret, men måtte dog nøjes med en times arbejde. Herefter skulle der mønstres igen: Denne gang stod uniform m01 for skud. Da mønstringen var overstået, overtog tambourmajor Gitte Nygaard kommandoen. Orkesteret blev kommanderet i march formation, hvorefter der var afgang, til en 5 km lang marchtur. Turen fungerede som kontrolmarch, inden de lange marchture i Nijmegen. Her skal alle kunne deltage i de lange marcher, for at komme med. Heldigvis faldt ingen fra og alle kunne godkendes.

 

Efter marchen og en god frokost, stod Huw Thomas igen klar. Denne gang, nøjedes han dog ikke med at instruere musikerne. Også vicedirigent Bjarne Nielsen og dirigent Mads Slej, fik gode instruktioner. De skulle bla. prøve at dirigere, uden at benytte hverken arme eller ord, men ved hjælp af ansigtsudtryk og kropssprog. Det klarede de nu ret godt, selvom musikerne synes det så ret sjovt ud.

Sidste punkt på weekendens program, var oprydning og evaluering. Herfra skal der lyde en stor tak til alle deltagere for en dejlig weekend. En speciel stor tak til Næstkommanderende Lena Nielsen, som havde stået i spidsen, for planlægningen af weekenden. Og en særlig tak til Hew Thomas, for en særdeles lærerig, sjov og spændende weekend.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring