Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Orkestret indledte koncerten med Amalienborg March

Ny tradition i Hirtshals Kirke

For anden gang bød Hjemmeværnets musikkorps, Nordjylland velkommen til julekoncert i Hirtshals Kirke

15-12-2014
For andet år kunne organisten i Hirtshals Kirke, Arne Jørgen Fæø byde gæsterne i kirken velkommen til aftenens julekoncert med Hjemmeværnets musikkorps, Nordjylland.
Særlige julesange
Orkestre bød gæsterne med til flere fælles julesange, som ikke høres så ofte til julearrangementer. Det var ”Blomstre som en rosengård” og Forunderligt at sige”. Men til glæde for musikerne, kunne mange af de fremmødte synge med på disse sange.  
Et specielt nummer er julesangen ”The Litttle Drummer Boy”, der er skrevet helt tilbage i 1941. Den handler om en lille drenge, der spiller for det lille Jesus barn med jomfru Maries tilladelse.
Solister
Dirigenten Mads Slej præsenterede med stolthed en af de bedste hornblæsere i Nordjylland for tilskuerne, solist Morten Haldrup, der er en af dirigentens tidligere elever. Morten Haldrup spillede ”Over the Rainbow”. Senere fulgte solisten Johnny Schjoldager op med ”Share my Yoke”.

Solist Morten Haldrup i nummeret Over the Rainbow
     
Snemand
Igen i år fik snemanden lov til at flyve rundt oppe under taget på kirken i melodien ”The Snowmann”, fra tegnefilmen af samme navn, hvor en lille dreng får en fantastisk nat sammen med en snemand. I ”Jule fantasi” blev fem af de kendte danske julesange flettet sammensat til et smukt metley.   

Share my Yoke - spilles af solist Johnny Schjoldager
Marcher

Marcher hører med til et militærorkester, som tilhørerne fik lov at høre to af – ”Amalienborg March” og ”Cross of Honour”. Til den sidste march skal musikerne være meget hurtige på fingerere og tillige med variere denne march meget i lydstyrken.

Aftenen sluttede af med at organist Arne Jørgen Fæø overrakte dirigent Mads Slej en stor buket blomster som tak for den fine koncert.

 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring