Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

”Det er da godt, at vi kan tåle vand”

”Pensionisterne” var igen nathold den 2.-3. oktober, da kompagniet skulle passe på en brandtomt.

27-11-2016
Af Torben Hansson, Historiker
Den 2. oktober kl. 10:46 ringede Henning og spurgte, hvad jeg skulle lave den kommende nat, og da jeg alligevel havde besluttet, at den kun skulle bruges til at sove i, sagde jeg ”ja” til at deltage i afspærring af en ejendom i Solrød, hvor der havde været brand, således at hele tagetagen var brændt væk. Og det der ikke var brændt, havde brandvæsenet revet ned.
Vagtholdet kom til at bestå af Børge, Eigil og undertegnede. Børge fik gud ske lov, den glimrende ide at spørge om ”skurvognen” kunne blive opstillet på stedet.
Anders og jeg mødtes på hjemmeværnsgården for at hente skurvognen, og medens Anders sørgede for at bytte generator med Michael, komme vand på tanken, luft i hjulene, benzin i dunkene og køre vognen ud til stedet, kørte jeg ud og tog kontakt med taktisk leder fra Politikompagniet i Roskilde, som havde fået tildelt opgaven af hjemmeværnsdistriktet, men kun kunne løse den indtil kl. 23:59. Kl. 23:30 mødtes vi så på ”gerningsstedet” og fik en rundvisning af Roskildefolkene, som så tog hjem til dynerne.
Kort efter at vi var blevet alene, konstaterede vi, at DMI havde haft ret om forudsigelsen om SKYBRUD, og i løbet af natten kom der 42 mm regn. Vi ”hyggede” os med at holde øje med ”gerningsstedet”, drikke vores medbragte kaffe og the samt spise noget kage, som var blevet efterladt af de tidligere hold.
Kl. 02:00 havde en frelsende engel fra Roskilde kæmpet sig vej gennem vandmasser og serverede suppe og flutes – det var et godt indslag og mange tak for det. Vi lærte senere på natten, at generatoren IKKE kunne levere strøm nok til en el-kedel, så selv om vi havde pulverkaffe, the-poser og kakao, var der ikke mulighed for varme drikke.
Om morgenen var gode råd dyre, Eigil blev sendt til bageren. Og bestyreren på hjemmeværnsgården (som ellers havde arbejdsfri) blev hentet og medbragte en stor termokande kaffe – så kunne han også køre den FIK (Fleksibelt Indsats Køretøj), som Roskildefolkene havde efterladt, til Skalstrup dagen efter – så også en stor tak til Jan.
Kl. 10:33 var gerningsstedet overtaget af brandteknikere, specialhunde og øvrige efterforskere, så vi meldte fra på nettet og kørte hjem (jeg med mandskabsvognen på slæb).

En tak til vagtholdet og til Henning, Anders og Michael som klarede logistikken samt - og ikke mindst - en tak til forplejningsholdet fra POHVK Roskilde og til Jan fra hjemmeværnsgården.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring