Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

STHVK på kursus i uge 42

STHVK er aktive i uge 42, på kursusfronten, hvor 6 af kompagniet soldater deltager på tre forskellige kurser for at uddanne sig og bliver bedre til HJV tjeneste

16-10-2023

Hjemmeværnets Grund Uddannelse (HGU). 

Menig Brasner fortæller: "Kurset uddanner os som en enhed og som enkelt mand på samme tid. Udover det, møder vi folk fra alle distrikter. Vi støtter og samarbejder super godt sammen."
Menig Ungureanu fortæller: "Kurset er fuld af gode informationer og viden. Jeg er meget glad for at have så kompetente instruktører der udføre et fantastisk stykke arbejde med at undervise vigtige færdigheder. Denne oplevelse med mine støttende soldater kammerater har hjulpet mig med at blive en bedre soldat."

Vi har én på gruppefører kursusKorporal Jeppesen fortæller: " kurset uddanner os til at skulle fører en gruppe i en skarp situation. På nuværende tidspunkt har vi hørt flere befalinger fra delingsfører, som vi har skulle skille ad, og sætte sammen igen så det passer til vores egen gruppe. Det er mentalt hårdt, men underviserne er kompetente og har så meget viden at dele ud af."


Morten udtaler:" Vi er på stabsmetodik kursus, hvor vi lære omkring stabsarbejde i et distrikt.  Det kan være kendskab til den overordnede nationale doktrin for indsættelse af landmilitære styrker på det taktiske niveau i Danmark og hjemmeværnsdistrikternes rolle heri."

Hvad har du lavet i din efterårsferie?Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring