Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Hjemmeværnets Flyvende Kapacitet

Hjemmeværnets Flyvende Kapacitet

Hjemmeværnet råder over to fly af typen Britten-Norman Defender, som er enkadreret i Flyverhjemmeværnets eskadrille HVE 270 med et fly i Aalborg og et i Roskilde.
De primære opgaver er observation, overvågning, opklaring, rekognoscering, trafikkontrol og eftersøgninger.

Hvad kan flyene?
Flyene er udstyret med to 6-cylinderede stempelmotorer, som giver en forholdsvis stor rækkevidde og en flyvetid på op til 6 timer. Flyene kan operere fra stort set alle lufthavne og flyvepladser, da de er beregnet til korte start- og landingsdistancer. Flyene er ligeledes fuldt instrumenteret til flyvning i dårligt vejr, og opgaverne vil kunne udføres både dag og nat.  

Flyene er udstyret med en sensorpakke, som gør det i stand til at løse opgaver både om natten og dagen. Sensorpakken omfatter full HD Video og FLIR (Forward Looking Infra Red) kamera samt HD kamera, som er særlig anvendeligt, når det er ved at blive mørkt. Laserpointeren er i stand til at udpege emner på jorden og oplyse dem, så de både kan ses med night vision briller samt angive den nøjagtige position (GPS) på jorden, der belyses med laseren.

Sidst, men ikke mindst, er flyene forsynet med et Downlink system, som gør det muligt at transmittere film og billeder over større afstande ned til en mobil jordstation, og, over kortere afstande, til håndholdte systemer til en kommandostation på jorden eller på et skib.

For yderligere information kontakt venligst
Chef for eskadrille HVE 270 Finn Nymann Hovgaard
​91 33 27 03 ​– hve270-ec@hjv.dk

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring