Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Med sikker kadence gennem årsprøven

I går aftes den 7. maj genlød den kolde aftenluft på en parkeringsplads i Glostrup på festligste vis af trommer, fløjter og taktfaste skridt, da Flyverhjemmeværnets Tamburkorps var til den årlige prøve.

Af Tonny Bender Christensen

08-05-2015

Flot så det ud, da de otte tamburer, en mand og syv kvinder, gav den alt hvad den kunne trække og marcherede og spillede alt hvad de havde lært. Hjemmeværnets musiksagkyndige Arne Christensen og kommunikationschef og musikkoordinator, Erik Petersen, noterede sig hver en tone og skridt, og de gav på vanlig vis konstruktiv kritik, da alle var samlet til bedømmelsen.

Flyverhjemmeværnsdistriktet var repræsenteret af næstkommanderende major Brian Roth, som roste musikerne, ikke kun for deres optræden til prøven, men også for at give mange arrangementer i Flyverhjemmeværnet en ekstra festlig dimension.

Musiksagkyndig Arne Christiansen skal i sagens natur være optaget af de musikalske detaljer, og han påpegede fx også områder, hvor fløjterne og trommer ikke helt ramte den samme rytme, og lange toner for fløjterne, hvor intonationen ikke var helt som den skulle. Men som han sagde: "På det rytmiske område gik det rigtig flot, men fløjterne havde lidt for mange uheld."

Med hensyn til march og kadence havde Erik Petersen kun rosende ord til overs for Tamburkorpset, og hans læste op af sidste års bedømmelse, som sagtens kunne overføres til aftenens præstation:

”En meget flot musik- og marchprøve under kommando af en dygtig tamburmajor, der med sikre kommandoer førte tamburkorpset gennem årsprøven.”

Behov for rekruttering

Et problem for Flyverhjemmeværnets Tamburkorps er det fra år til år faldende antal musikere, hvor korpset nu er nede på otte medlemmer. Derfor var de tilstedeværende enige om, at det må der gøres noget ved. En aktiv indsats for især at hverve yngre medlemmer fra ungdomsorkestre vil derfor blive gennemført.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring