Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Der blev arbejdet intenst i grupperne

Kommunikation, air show, landsøvelse og Nigthhawk

Var hovedtemaerne på efteruddannelse for eskadrillechefer og næstkommanderende

29-10-2015
Tekst og billeder af IOF Birthe Nissen og IOF Poul Hegelund
Eskadrillechefer og næstkommanderende var i weekenden den 23, -23. oktober på efteruddannelse. Det helt store emne var kommunikation, og hvordan det sikres, at informationer kommer helt ud til det enkelte medlem.
Lørdag aften blev vi opdelt i 3 grupper, hvor hver gruppe fik til opgave at lave en specifik plan til brug i eskadrillerne for næste års tre store øvelser/støtteopgaver.
Opgaverne er den store landsøvelse, hvor det forventes, at fremmødet er massivt.
Vi skal her demonstrere netop Flyverhjemmeværnets kompetencer over for de andre værn og vise, at vi er gode samarbejdspartnere. Landsøvelsen går i sin enkelthed ud på vise de enkelte værns kompetencer, men at vi som ét Hjemmeværn supplerer hinanden. Landsøvelsen løber af stablen i juni 2016
Dernæst er der air show på flyvestation Skrydstrup. Med tanke tidligere air shows ved vi, at det er mandskabskrævende at styre de mange besøgende.  Så kære venner: Sæt nu jeres kryds i kalenderen for næste års arrangementer. Air showet afholdes også i juni 2016. Nærmere vil tilgå.
Nigthhawk er også en øvelse, som kræver en del mandskab. Her er der tale om støtte til specialstyrkerne. Øvelse foregår september og oktober 2016. Mere information senere.
Der var en rigtig god stemning på weekendens efteruddannelse, og alle synes, at det havde været tre lærerige dage.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring