Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

 Tak til Flyverhjemmeværnet for uvurderlig støtte

Sådan lød det fra sergent Rikke Skøtt, Helikopter Wing Karup, og fra mange af besætningsmedlemmerne på Merlin helikopteren for FHV støtte under nyligt overstået SERE øvelse.

Tekst og billeder af Birthe Nissen og Susanne Kissow

30-03-2015

Takken lød efter en lang dag med et hav af flyvninger, som skulle gennemføres inden missionsudsendelse sydpå, hvor helikopteren skal bruges til taktiskt troppe transport. Flere af besætningsmedlemmer var enige om, at uden støtten fra de 50 medlemmer fra Flyverhjemmeværnet havde denne sidste eksamen ikke haft den realisme, som var med til presse besætningsmedlemmerne. Den blev langt mere udfordrende end en rutinemæssig sidste afpudsning inden udsendelse.

”Flyverhjemmeværnet stillede på rekordtid med en dybt engagerede styrke under vores SERE øvelse. ​Det er b
are flot, og noget vi meget gerne vil benytte os af fremover,” siger Rikke Skøtt. SERE betyder Survival, Evasion Resistance and Escape​, og Flyverhjemmeværnet rolle er at stresse besætningsmedlemmerne mest muligt, mens de i fjendeland skal finde tilbage i sikkerhed.​ 

Premierløjtnant Brian Nonbo fra HVE 284 var en af de begejstrerede deltagere fra Flyverhjemmeværnet:

”Jeg er med på SERE, fordi jeg mener, at det er min opgave og pligt at støtte Flyvevåbnet så meget som overhovedet muligt. Jeg har glædet mig vildt til denne taktiske flyvetur, og mine forventninger er fuldt ud blevet indfriet”.

Sommerfugle med stort vingefang  

Informationsofficer Birthe Nissen, som var med som presseofficer, var noget nervøs ved flyveturen, men hun glemte dog hurtigt sine betænkeligheder.

”Det var super at være med. Jeg skulle tage billeder undervejs og indimellem fik sommerfuglene lidt store vingefang, især når vi krængede fra side til side, og da vi steg opad, eller gik ned. Wauoo !!! - det var så vildt pludselig at se skyer i stedet for landjorden. Her fik man virkelig fornemmelsen af hvad det er at flyve taktisk. Sidedøren og rampen stod åben, så der var frit udsyn både ned og ud. Det var vildt blæsende og koldt, men jeg gør det gerne igen”.

De 2 forbindelsesofficerer fra Flyvehjemmeværnet til Flyvevåbnet, kaptajn Lars Dahl og kaptajn Jens Østrup, var også imponerede over den massive opbakning til denne støtte.

 ”Vi har benyttet denne aktivitet til at præmiere det personel som troligt støtter Flyvevåbnet på indsættelserne SERE, FAC, Støtte til føringsuddannelserne med meget mere. Vi oplevede en dag hvor vort personel fik en oplevelse ud over det sædvanlige, og vi glæder os til at kunne udbygge samarbejdet mellem Helikopter Wing og Flyverhjemmeværnet," siger Jens Østrup.

Forbindelsesofficererne håber også, at en god dag med engagerede flyverhjemmeværnssoldater kan være med til at få endnu flere til at melde sig til de kommende øvelser. Faktisk går det allerede løs igen i uge 16 med endnu en SERE uge i Nymindegab.​​​​​​​​

Fakta

SERE betyder Survival, Evasion, Resistance and Escape.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring