Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Det værst tænkelige scenarie

Onsdag 3. juni 2015. var 150.000 mennesker samlet til et stort AIR show på flyvestation Skrydstrup. Det er dejligt sommervejr og overalt summer glade mennesker.

Af informationsofficer Birthe Nissen

08-06-2015
 Men med et flænses luften af et øredøvende brag. To fly, et F84 og et F16 er kollideret. F16 brager mod jorden et stykke fra publikum, mens det andet fly, F84, chrasher tæt på publikum. Store som små vragdele splintres og rammer de panikslagne og forfærdede tilskuere. Dette forfærdende scenarie var heldigvis kun en øvelse, som Fighter Wing Skrydstrup havde inviteret til
kUN EN ØVELSE
Kl. 07:00 om morgenen startede sminkningen af de indkaldte figuranter fra Flyvehjemmeværnet, som beredvilligt lagde deres kroppe til for at hjælpe Fighter Wing Skrydstrup med at lave øvelsen til det værst tænkelige scenarie. Øvelseslederen fra Fighter Wing Skrydstrup, SSG Martin Jensen, giver en hurtig briefing, og så tager alle ud på øvelsesstedet. Det var et stort beredskabsmæssigt set up med deltagelse af i alt 150 M/K .
På landingsbanen og rundt omkring i græsset lå der et utal af store og små rester fra flyene. Overalt var der skrig og råb, og fortvivlede publikummer gik rundt i chok.
Dette grufulde syn møder Beredskabet og reddere fra Fighter Wing, der som de første ankommer til stedet. De forsøger at skabe et overblik over skadernes omfang. Snart er hele beredskabet i fuld gang med at hjælpe de tilskadekomne, der bliver bragt til behandlerpladsen, som hurtigt er blevet oprettet i umiddelbar nærhed. Ambulancer kører i pendulfart til sygehusene med de svært til skade kommende.
Rasmus Rasmussen fra Beredskabsstyrelsen Sydjylland i Haderslev udtaler
”Jeg synes det er rigtig godt at afprøve beredskabet ved hjælp af levende figuranter. Det virker mere virkeligt, man sætter sig mere ind i situationen og føler dermed et større ansvar. Det er ikke det samme at transportere en dukke på en båre, som en levende person. En levende figurant gør det mere reelt. Det synes jeg er rigtig fedt at prøve”
Beredskabet bestod af:
Syd og Sønderjyllands politi,  Akut Lægebil, Haderslev kommune, Beredskabsstyrelsen, Rescue Center Danmark, Beredskabsforbundet, Kolding kommune; FW SKP Infirmeri, FW SKP bevogtning, FW SKP Hydrazinteam, Fighter Wing Skrydstrup Brand og Redning, Fighter Wing Skrydstrup Flyvelederne, Fighter  Wing Skrydstrup Operation Center. Flyverhjemmeværnet støtter med figuranter.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring