Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Security Force weekend i Oksbøl

Flyverhjemmeværnets Security Force soldater har den 6.-8. november den været til kontrol af færdigheder. Der blev testet både individuelt og som hold.

Tekst og billeder af Thomas Kjærgaard

11-11-2015
Flyverhjemmeværnsdistriktet har i samarbejde med Flyvevåbnets bevogtningseskadrille 660 udarbejdet en uddannelsesplan for Security Force soldater. De skal kunne supplere Flyvevåbnets egne folk såvel nationalt som internationalt.
Uddannelsen afsluttes med nogle prøver i forskellige teoretiske og praktiske fag, derigennem vurderes soldaterne både som enkeltmand og som samlet enhed.
Aftenen indledtes med chefens velkomst og orientering om de aktuelle samarbejdsaftaler med Flyvevåbnet. 
Derefter blev der briefet om weekendens program, herunder Core Test fredag
aften i gymnastiksalen. Der blev både svedt og kæmpet igennem testen.
Klokken 23:00 var alle aftrådt til hvile og søvn.
Efter et solidt morgenmåltid i cafeteriet, lørdag morgen fra kl. 07:00, begyndte dagens program med en CBRN-test (CBRN: Kemiske, biologiske, radiologiske og nukleare) med kontrol af tiden, for anlægning af CBRN-maske M/96.
Derefter fortsatte testprogrammet med en 12 minutters løbetest, også kendt som en Cooper-test. Kravet er 6 omgange på stadion, hvis man er under 35 år og 5½ omgang for øvrige.
Efter bad og omklædning til uniform, gik turen videre til skydebanerne. Geværskytterne skulle gennemføre kontrolskydning K7 fra stående og knælende skydestilling. Efter endt skydning, stod den først på en førstehjælpslektion og endelig en opdatering på SPR, der står for Secure Personal Radio.
 
I løbet af weekenden var presse- og information rundt for at tage billeder, film og interviewe kursister om øvelserne. Vi siger tak for det gode samarbejde.
 
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring