Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Hvem er vi

Hvem er vi?

Vi uddanner og træner enheder til løsning af opgaver for blandt andet Flyvevåbnet. Vi har fire forskellige typer af enheder med hvert deres speciale.
 
Inden du kan indgå i en af vores enheder, skal du have en værnepligtsuddannelse eller gennemføre vores grunduddannelse på ca. 350 timer.
 
Bevogtningsenheder er rygraden i Flyverhjemmeværnet. Her får du brug for den grundlæggende militæreuddannelse, vi har givet dig. Uddannelsen gør, at du fx er i stand til at bevogte en sikkerhedslandet helikopter, en bygning eller et område, hvor kun godkendt personel må komme ind.
 
Security force enheder er for dem, som har mod og lyst til at yde en ekstra indsats. I enhederne stiller vi store krav til din deltagelse i uddannelser og øvelser. Til gengæld får du mulighed for at komme tæt på Flyvevåbnets fly og materiel.
 
Security force enheder løser ofte deres opgaver inde på Flyvevåbnets flyvestationer, men kan også støtte civile lufthavne. Læs mere under "Lyst til at gøre en forskel".
 
Bevogtningsteams er hold på to soldater, der har gennemført den eftertragtede uddannelse som bevogtningsassistent.  
 
Uddannelsen er identisk med Flyvevåbnets uddannelse.
 
Bevogtningsassistenter anvendes i situationer, hvor der forventes professionelt overblik og effektiv løsning af udfordrende opgaver.
 
Det er de få udvalgte, der kommer gennem nåleøjet og består den krævende uddannelse. Læs mere under "Blandt de bedst egnede".
 
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring