Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Taktisk træner – Der er landet en helikopter

I weekenden var Anne Mette og Michael på taktisk træner i Skrydstrup sammen med flere andre eskadriller. Vi skulle oprette vores eget KSN i HV277. Scenariet var, at der var landet en helikopter ved Videbæk

06-02-2017
​Taktisk træner er en ”papirøvelse”, hvor vi skal have fokus på planlægning, men denne gang var vi blevet advaret om, at vi skulle ringe til de folk der skulle stille, med beskeden ”øvelse øvelse øvelse”, og få accept på at de ville stille til opgaven, hvis den havde været skarp. Derfor havde vi på forhånd aftalt et beredskab med STØT (støttegruppen), så vi havde nogle navne på folk, der ikke havde noget imod at blive ringet op.

Da vi kunne konstatere, at vi skulle have folk til at stille i Videbæk i løbet af ca. 60 minutter, kontaktede vi først Kit, og valgte også at kontakte Winnie, da hun på grund af kort afstand ville kunne stille på kort tid.

Videbæk var ikke lige det vi havde forestillet os i første omgang. Derfor tænkte vi: ”Gad vide hvad de finder på næste gang”, og så lagde vi en nyhed på vores lukkede facebookgruppe med besked om, at alle i eskadrillen kunne risikere et opkald fra os.


Kort og logbog 

Vagtskema for KSN (kommandostation) skulle laves, og der skulle tages hensyn til hviletidsbestemmelser i forhold til planlagt kørsel. Her fik øvelsesledelsen lidt ondt af os – vi var jo kun to - og vi blev slået sammen med HVE275, og skulle nu være med til at løse deres opgave i Grenå. Det betød, at der ikke var flere i eskadrillen, der fik opkald fra os.

Sideløbende med opgaven i Grenå, begyndte der at dukke opgaver op i Karup. Dem skulle vi bare løse som traditionel taktisk træner, og skulle derfor ikke kontakte nogle i eskadrillen for accept.

Et eksempel var, at vi skulle passe på en container på Flyvestation Karup.
Et andet eksempel, at vil skulle afgive en gruppefører og tre bevogtningassistenter til at løse en opgave et andet sted på flyvestationen. Her måtte vi bede naboeskadriller om hjælp til at stille folk, da den ene af vore bevogtningsassistenter er på opgave i Frankrig.
Der var tale om en rigtig god taktisk træner øvelse, som blev afviklet i realtid, hvor der var god tid til at fordybe sig i realistiske opgaver, i stedet for at ræse afsted for ræsets skyld.

Af Michael Bodo Rauh, Eskadrillechef

Fakta

Flyverhjemmeværnets øvelse "taktisk træner" blev afholdt i den første weekend af februar 2017
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring