Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Aspiranter på SSR Testweekend. Foto: SSR.

Søg optagelse i SSR senest 15. november 2022

Vil du være en del af Hjemmeværnets specialenhed SSR? Overvejer du at søge SSR Optagelseskursus 2023, så er ansøgningsfristen den 15. november 2022, hvis du allerede er en del af Hjemmeværnet.

15-11-2022
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Af SSR, opdateret 26-10-2022

Vil du være en del af Hjemmeværnets specialenhed SSR? Overvejer du at søge SSR Optagelseskursus 2023, så er ansøgningsfristen den 15. november 2022, hvis du allerede er en del af Hjemmeværnet.

Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni, SSR, skal blandt andet kunne støtte Forsvarets specialoperationsstyrker, Jægerkorpset og Frømandskorpset. Det stiller store krav til den enkelte patruljesoldat i SSR. 

Derfor afholder SSR hvert forår et krævende optagelsesforløb på i alt 23 dage, fordelt på en indledende Testweekend, tre forlængede weekender med patruljeuddannelse og en afsluttende Patruljeuge. 

Ansøgningsfrist 15. november via HJV.DK 
Hvis du allerede er en del af Hjemmeværnet, skal ansøge om deltagelse på SSR Testweekend senest den 15. november 2022, v​ia login på HJV.DK. 

Vær opmærksom på at der er krav om gennemført milit​ær grunduddannelse​ i Hjemmeværnet eller Forsvaret, samt bl.a. et gyldigt førstehjælpskursus, der er vedligeholdt indenfor de seneste to år. Din egen enhed skal godkende din deltagelse via HJV.DK 

SSR Testweekend skal gennemføres tilfredsstillende et af to steder (A eller B): 

Er du ikke en del af Hjemmeværnet endnu?
Hvis du ikke er optaget i Hjemmeværnet endnu og ønsker at søge optagelse i SSR, skal du straks kontakte SSR på info@ssr.dk og/eller telefon 70 22 65 04. Du skal forudse at skulle bruge året 2023 på at forberede sig på det næste optagelsesforløb i starten af 2024. SSR Uddannelsesdelinger i Øst- og Vestdanmark kan støtte dig i din træning frem mod SSR Testweekend i januar 2024. 


FAKTA OM SSR
Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni, SSR, er specialiseret i patruljetjeneste og informationsindhentning. Som Hjemmeværnets specialenhed skal SSR støtte Forsvarets specialoperationsstyrker, Jægerkorpset og Frømandskorpset i rammen af Specialoperationskommandoen. 
Det stiller store krav til den enkelte patruljesoldat i SSR.
  
SSR afholder et krævende optagelsesforløb hvert forår i perioden januar til april.
I året op til, kan ansøgere træne sammen med andre ansøgere i rammen af SSR Uddannelsesdelinger i Øst- og Vestdanmark. Kontakt SSR for nærmere information.​


Læs mere om: 
Læs artikel fra Hjemmeværnskommandoen om at søge inden 15. November: 
https://www.hjv.dk/oe/HJK/nyheder/Sider/Vil-du-vaere-en-del-af-eliteenheden-SSR.aspx 
REKLAME: TV2-serine "Aspiranterne" genudsendes januar-februar 2023
TV2-dokumentar-serien "Aspiranterne" om optagelsesforløbet til SSR, genudsendes fra mandag d. 2. januar 2023 kl. 22.25 på TV2 hovedkanal, og de efterfølgende ialt 9 mandage. Serien kan også ses allerede nu på TV2 PLAY (bag login). https://www.hjv.dk/oe/HVKSSR/nyheder/Sider/TV2-serie-Aspiranterne-om-SSR-optagelsen.aspx​ 
Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring