Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Nikolaj Langgaard, ny dirigent

Dirigentskifte

Efter sommerferien overtager Nikolaj Langgaard dirigentstokken i Hjemmeværnets Musikkorps, Nordjylland

01-08-2021

​​​Efter 10 år på posten som dirigent for Hjemmeværnets Musikkorps Nordjylland overdrager Mads Slej dirigentstokken til Nikolaj Langgaard.

Nikolaj Langgaard er 31 år og uddannet på trommer på Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg, hvor han afsluttede sin kandidat i 2016.


Nikolaj Langgaard startede med at spille trommer som 9 årig. Da han var 19 år startede han på Musikalsk Grundkursus i Holstebro og så tog hans liv for alvor en musiklask retning. Mens han læste på konservatoriet spillede han med i Slesvigske Musikkorps og Aalborg Symfoniorkester. Efter endt uddannelse spillede han i Søværnets Tambourkorps et halvt år, hvorefter han valgte at være freelance. I 2019 startede Nikolaj igen på Det Jyske Musikkonservatorium denne gang på Solistklassen. 


Siden 2019 har Nikolaj dirigeret Hjørring Brass Band i samarbejde med Marie Bak. Det vigtigste for Nikolaj er spilleglæden. Musik handler om spillernes glæde til musikken, og den skal videregives.


Privat bor Nikolaj i Viborg med sin kone og sin lille datter på 1/2 år.


Men Nikolaj er ikke fremmede for musikerne i Hjemmeværnets Musikkorps Nordjylland, han har tidligere undervist slagtøjsgruppen på øvedage og været med korpset som trommeslager både i Geilo og i Nijmegen. 


Så det er et lidt kendt ansigt musikerne møder, når de starter op igen onsdag den 11. august 2021.

Det er en ny start for musikkorpset, som ikke har spillet meget det seneste år på grund af covid-19 situationen, så de er helt klar til at spille og hilse på deres nye dirigent. Som altid er man meget velkommen til at kigge forbi Hjemmeværnsgården på Aastrupvej 200 i Hjørring onsdag mellem kl. 19.30 og 22.00, der er plads til nye musikere i korpset, det er dog et krav at man kan spille et messinginstrument og vil være en del af fællesskabet der findes blandt de mange frivillige i Hjemmeværnet.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring