Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Til gæsternes store fornøjelse kunne Per Jan Larsen, efter mere end 40 i Forsvaret, fortælle mange sjove anekdoter. Blandt gæsterne var blandt andre siddende yderst til venstre Den Kommitterede for Hjemmeværnet, Søren Espersen, og ved siden af ham chefen for Landsdelsregion Øst, Peer Sander Rouff. Til højre for Per Jan Larsen ses pensionerede brigadegeneral Lone Træholt.

Chefskifte i Flyverhjemmeværnet

Torsdag den 30. januar var der chefskifte og kommandooverdragelse i Vordingborg, hvor chefen for Flyverhjemmeværnet gennem tre år, Per Jan Larsen, gik på pension

31-01-2020

Chefen for Hjemmeværnet, Jens Garly, gav stafetten videre til Kern Oddershede, som nu officielt er værnets nye chef. Et stort fremmøde af frivillige samt ansatte i Hjemmeværnet og Flyvevåbnet/Forsvaret var mødt op for at tage afsked med en afholdt chef. På trods af volsom regn og blæst blev paraden og kommandooverdragelsen gennemført på bedste vis med musik af Flyverhjemmeværnets Musikkorps, og to af Flyvevåbnets F-16 jagere var i luften over Vordingborg Kaserne for at give Per Jan Larsen en sidste hilsen fra Flyvevåbnet.


Flyverhjemmeværnets Musikkorps akkompagnerede på festligste vis arrangementet

Talerækken under den efterfølgende reception talte bl.a. chefen for Flyverkommandoen, Anders Rex, chefen for Hjemmeværnet, stabschefen i Flyverhjemmeværnet, Timm Willum Larsen og eskadrillechefen i HVE 274, Henrik L.H. Baunsgaard. Gennemgående temaer i alle talerne var Per Larsens stærke engagement og arbejdskapacitet, evne til at motivere folk og, ikke mindst, hans menneskelighed og lune.Det blev til en parade og efterfølgende reception, der vidnede om et langt arbejdsliv i Forsvaret fyldt med krævende og spændende opgaver, som alle blev udført med stor dedikation og Per Larsens karakteristiske venlige “glimt” i øjet.

Glimtet var der også, da Per Larsen afslutningsvis takkede samtlige medarbejdere og sagde nogle ord til hver enkelt.

 

Mange gæster fra både civile myndigheder, det øvrige Hjemmeværn og Flyvevåben/Forsvar var mødt op for at tage afsked med Flyverhjemmeværnets chef gennem tre år, Per Jan Larsen.

Den nye ​chef for Flyverhjemmeværnet​, oberst Kern Oddershede, kommer fra en stilling som chef for Air Control Wing i Flyvevåbn​et.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224