Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Jeg har kommandoen!

Torsdag den 15. april var der chefskifte i Hjemmeværnseskadrille 225 Roskilde.

16-04-2021

Af Jesper Bergiel Nielsen

​Afgående eskadrillechef kaptajn Gregers Thaarup fik følgende ord med på vejen.
”Du har været eskadrillechef i en tid med sammenlægninger og organisationstilpasninger i Flyverhjemmeværnets frivillige struktur. Dette giver ikke altid de bedste vilkår for frivilligt arbejde. Du har formået at samle en trofast frivillig kadre i Hjemmeværnseskadrillen, som nu kan fortsætte arbejdet og den fortsatte udvikling af underafdelingen. Du sender således stafetten behørigt videre. Tak for din store indsats – både som eskadrillechef og som Flyverhjemmeværnets sikkerhedsrådgiver – det er værdsat!”
KN Gregers Thaarup fortsætter tjenesten i Flyverhjemmeværnet, som leder af den Frivilliges Stabs Uddannelseselement. Til denne opgave fik KN Geregers Thaarup følgende bemærkning med fra chefen for Flyverhjemmeværnet.
”Gregers; jeg ved du brænder for uddannelse! Derfor har jeg store forventninger til din opgaveløsning, som leder af den Frivillige Stabs Uddannelseselement. Uddannelser som samlet styrker og tilsikrer et indsatsparat Flyverhjemmeværn også i fremtiden”.


Tiltrædende eskadrillechef menig Maja G. Larsen fik følgende ord med på vejen
”Det er med glæde og anerkendelse, at jeg overdrager dig kommandoen og ansvaret for Hjemmeværnseskadrille 225, Roskilde. Med dine solide ledelsesmæssige civile kompetencer og personlige ”drive” er jeg ikke et sekund i tvivl om, at du er den helt rigtige til at bære chefansvaret og fortsætte udviklingen af underafdelingen fremadrettet. Som skoleleder i dit civile liv, vil du kunne anvende mange af disse kompetencer blandt Flyverhjemmeværnets frivillige personel. Jeg selv – og fungerende stabschef har ikke et sekund været i tvivl om denne beslutning, hvorfor vi med glæde og forventning har set frem til at kunne overdrage kommandoen til netop dig i dag”.
Chefen for Flyverhjemmeværnet kommanderede til tiltrædende chef ”Du har kommandoen”…….. menig Maja G. Larsen svarede: ”Jeg har kommandoen”!


Ved kommandooverdragelse blev menig Geert H. Hansen tillagt grad som premierløjtnant. Premierløjtnant Geert H. Hansen vil fremadrettet virke som mentor og rådgiver for menig Maja G. Larsen.  
Overdragelsen blev afsluttet med en kort spisning samt et koordinerende initierende møde med deltagelse af den nye eskadrilleledelse samt repræsentant fra Team Øst, kaptajn Kenny Friis.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring