Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Se billederne: 200 soldater fra Flyverhjemmeværnet hjalp til under Danish Air Show

Mange forskellige funktioner var i gang, da 200 flyvere både afviklede parkering, fløj overvågning for politiet, spillede koncerter og fortalte om den lyseblå gren af Hjemmeværnet i udstillingsområdet til Danish Air Show 2022.

21-06-2022

Tekst: Lærke Weensgaard
Foto: Jens Thybo og René Kristensen ​​


Det væltede ind med fly. Det væltede ind med besøgende – og det væltede ind med hjemmeværnssoldater. D. 19. juni var Flyvestation Karup vært for Danish Air Show 2022, og det trak 125.000 besøgende ind på flyvestationen.


Godt 200 soldater fra Flyverhjemmeværnet hjalp med at afvikle det store arrangement. Flyverhjemmeværnet havde til opgave at planlægge og anvise parkering til intet mindre end 40.000 biler. Det krævede et stort koordineringsarbejde, der havde været i gang i flere måneder, før selve air showet løb af stablen. I hele ugen op til showet var der derudover også frivillige flyvere på flyvestationen for at gøre klar til den store parkeringsopgave.De to Defender-fly var også i gang under air showet. Det ene var i luften for politiet for at hjælpe med overblik over den enorme trafik. Det andet fly var velbesøgt i air showets store udstillingsområde. Her kunne publikum også møde Flyverhjemmeværnets bevogtningskapaciteter, hunde og lære at lave førstehjælp. Flyverhjemmeværnets musikkorps deltog også under air showet, hvor de til stor begejstring for de besøgende spillede fire koncerter, mens flyene var i luften. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring