Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

FHV deltog i Adriatic Strike

- en stor NATO øvelse i Slovenien

25-05-2021

​Efter anmodning fra Flyverkommandoen deltog Flyverhjemmeværnet i sidste uge i øvelse Adriatic Strike, som er en NATO øvelse i Slovenien. HVE 270 deltog med det ene af de to Defender fly + besætning på øvelsen, som varede i 10 dage.

Øvelsens primære formål var at træne JTAC soldater. JTAC er en forkortelse for Joint Terminal Attack Controller. JTAC er soldater på jorden, som har kommunikationen til taktiske flystyrker, hvis formål er at aflevere våben præcist på specifikke mål på jorden.

Piloten CAR briefer AS21 deltagerne om HVE270's Defender


Flyets opgave i denne sammenhæng var at levere et LIVE overvågningsbillede fra luften efter JTAC anvisning. Det gør flyet via dets MX-15 kamera og downlink system, som kan sende billeder direkte til udvalgte enheder på jorden. JTAC kan således dirigere flyets kameraoperatør og sikre, at målet udpeges med sikkerhed.


Holdet fra HVE 270 bestod af 10 mand, og de høstede stor ros fra den Slovenske øvelsesledelse. I alt deltog ca. 150 mand fra USA, Holland, Frankrig, Kroatien, Spanien, Polen, Ungarn, og med en række helikoptere og fastvingede fly, især de Slovenske PC-9 fly, som også afleverede skarpe våben på en af øvelsesområderne.

En spændende opgave, som stiller store krav til det taktiske samarbejde og en ny måde at anvende Flyverhjemmeværnet på.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring