Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Et interesseret publikum

Langeland kom på kortet

Solid opbakning til åbent hus hos Hjemmeværnseskadrille 243 Langeland

28-08-2021

​Af LDIOF Poul Monggaard

Der blev budt på godt vejr, hunde i instruktion i forskelligt udstyr, indsigt i feltrationens herligheder, bolsjer og veloplagte hjemmeværnssoldater fra Flyverhjemmeværnet (FHV), da HVE243 Langeland den 24. august holdt åbent hus.

Havde der hersket tvivl om at øens beboere ville komme til arrangementet en hverdagsaften, så blev tvivlen gjort til skamme. Kl. 18 begyndte de at komme – børn, unge og voksne i alle aldre.

Hans Jakob Clausen, eskadrillechef for 243, gik rundt og bød velkommen, så ingen følte sig forladt. Hans folk fra eskadrillen var også travlt beskæftiget med at hjælpe gæsterne tilrette. Soldater fra andre eskadriller var også mødt frem for at give deres opbakning.

EC Kjeld Michael Houmøller, HVE240, Odense, demonstrerede, hvordan soldatens udrustning fungerer,  EC Kasper Lorentzen og hans næstkommanderende, korporal Christoffer Thuesen og hundefører Dennis Riber fra HVE242, Sydfyn, gjorde lykke med bivuak, feltmæssig udrustning og hundene Mica og Asla, mor og datter.
En af tilskuerne var interesseret i at blive kontaktet for mere information. Flere tilkendegav  interesse og unge omkring 15-17-års-alderen kunne ventes at dukke op tre måneders før deres 18 års dag, hvor optagelse i Flyverhjemmeværnet kan være relevant. Stemningen var under alle omstændigheder positiv.

En af flyvevåbnets helikoptere var på vej til arrangementet, men blev kaldt ud på en anden opgave. Så den oplevelse fik man til gode til en anden god gang. Hans Jakob Clausen havde i alle tilfælde god grund til at gentage åbent hus. Hans medlemmer af HVE243 kunne ikke undgå at få gejsten til et nyt arrangement – åbent hus gav gode erfaringer til en reprise.

Publikum mødte erfarne soldater fra Flyverhjemmeværnet, som kunne deres kram, og som optrådte professionelt. Det gjaldt også hundeførerne og deres glade og ivrige hunde, som viste både skarpe evner til opsporing og til at eftersætte fjendtligsindede personer.
Et indslag med en person (figurant), der havde fået lidt for meget af de våde varer, gav basis for resolut at vise, hvordan sådanne provokatører kan pacificeres.


Da åbent hus arrangementet efter tre timer var slut, var også en meningsfuld dag til ende og et afsæt til hvervning af ny medlemmer var taget.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring